Reklama

Zlaté kurkumové mléko: Blahodárný koktejl s rychlou přípravou

Doporučujeme
22. Aug 2024
24 zobrazení
Zlaté kurkumové mléko: Blahodárný koktejl s rychlou přípravou

V posledních letech jsou v našich končinách čím dál populárnější různé superpotraviny a dary přírody, které se na jiných kontinentech využívají již po celá staletí. Příkladem takového zázračného daru přírody je třeba i zlaté mléko. V Asii ho pijí odpradávna, my jeho výhody teprve objevujeme.

Zlaté mléko má celou řadu pozitivních účinků. Posiluje imunitu, zajišťuje hezčí pleť, bojuje proti onemocněním dýchacího ústrojí, je prevencí proti rakovině, onemocněním srdce nebo plic. Kromě toho může zastoupit roli ranní kávy, dodá vám energii na celý den. Nebo ho naopak lze používat jako nápoj na uspání, spát se vám po něm bude, jako když do vody hodí. Zajímat by vás mohlo i v případě, že se snažíte zhubnout. Zlaté mléko hubnutí podporuje.

 

Z čeho je zlaté mléko vyrobené?

Nejde o žádný komplikovaný recept. Ohřejete trochu mléka dle vlastního výběru, ať už kravského, kozího, ovesného, kokosového, mandlového, sójového či jiného. Do tohoto mléka přidáte směs koření, konkrétně kurkumu, pepř, zázvor a skořici. Rozmícháte a je hotovo, můžete začít konzumovat.

V praxi to tedy tak jednoduché není, musíte správně odhadnout poměr jednotlivých koření. Tomu se však můžete vyhnout koupí již připravené směsi. Na Woldoshop.cz pořídíte směs Zlaté mléko kurkuma a pak už jen v 250 ml mléka rozmícháte jednu čajovou lžičku této směsi. Zvládnete to rychle ráno i večer před spaním, když už se chystáte co nejrychleji ulehnout.

 

Jak často ho konzumovat?

Abyste dosáhli všech výše uvedených pozitivních účinků, nemusíte ho pít několikrát denně. Jedna sklenice každý den ráno či večer je dostatečné množství, kurkumou byste se totiž mohli i předávkovat. Pořídíte-li si připravenou směs, není co řešit, množství nespletete. Jedna čajová lžička denně je přesně akorát pro všechny zdravotní benefity. Vyzkoušejte tento životabudič a uvidíte, že budete chutí příjemně překvapení. Dosladit ho můžete medem či sirupem z agáve.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se