Reklama

Zastřešení na zahradě by mělo být co nejkvalitnější

Doporučujeme
27. Aug 2024
13 zobrazení
Zastřešení na zahradě by mělo být co nejkvalitnější

Vytvořit si před domem venkovní posezení znamená pro majitele pouze samá pozitiva, ovšem jen v případě, když se udělá dostatečně dobře.

Většina lidí nešetří na podlaze a kupodivu ani na nábytku. Kde však mnohdy škudlí až nepříjemně hodně, to je zastřešení. A přitom k tomu není žádný zásadní důvod.

 

Pergola není luxus

Zastřešení na českých zahrádkách má žel hodně podob, a ne všechny jsou zrovna ideální. Tím asi nejhorším řešením je natažení nepromokavé plachty. Takováto pochybná střecha nemůže z logiky věci fungovat kdovíjak dlouho. Většinou plachtu zlikviduje první větší bouřka.

Přitom jsou k dispozici daleko efektivnější a vizuálně zajímavější alternativy. Ano, je potřeba za ně zaplatit, nicméně mnohdy se nejedná o žádné velké peníze. Terasa – zastřešení může být praktická, elegantní a v konečném důsledku i docela levná. Stačí si pořídit vhodnou pergolu.

 

Prefabrikát

Pergola je typickou zahradní stavbou, která je známá snad již od dob antického Řecka. Už tehdy dokázaly tyto konstrukce plnit svou roli dobře a zvládají to i dnes. Tento druh zastřešení má velkou výhodu ve své flexibilitě. Pergolu je možné usadit na pozemek zcela samostatně či ji připojit přímo k domu. Stačí si jen vybrat vhodný model.

Pergoly se dnes často vyrábějí sériově jako prefabrikáty, ovšem chce-li někdo zastřešení ušité přímo na míru, klidně si ho může objednat. Cena bude sice o něco vyšší, avšak ne o moc, zvláště, když si zákazník postaví konstrukci svépomocí.

 

Doplňky

I když má pergola chránit hlavně proti slunci a dešti, do jisté míry dokáže poskytovat úkryt i před větrem, potažmo zvědavými sousedy a kolemjdoucími. Stačí jen udělat pár drobných úprav.

K tomuto účelu se hodí kupříkladu speciální zástěny, jež se běžně připojují na dřevěné ploty. Takovéto řešení je nejen vysoce efektivní, ale zároveň skoro nic nestojí.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se