Reklama

Výbava do postýlky - na co se zaměřit, abyste si domu nepřinesli žádné zbytečnosti

Doporučujeme
25. Aug 2024
92 zobrazení
Výbava do postýlky - na co se zaměřit, abyste si domu nepřinesli žádné zbytečnosti

Koupit praktickou výbavu do postýlky pro prvorozené dítko není jednoduché. Nakupování pro miminko je obzvlášť záludné, pokud máte přesně daný rozpočet, který nemůžete překročit. V našem článku si přečtete, jak nakupovat chytře, prakticky a ekonomicky. Dozvíte se, na co nesmíte zapomenout a bez čeho se naopak obejdete.

 

Výbava do postýlky by měla být vyrobena z kvalitních materiálů

Než začnete řešit barvy a dětské motivy na povlečení, vždy si pečlivě zjistěte, z jaké textilie je konkrétní produkt vyroben. Při nákupu výbavičky byste měli vždy dát přednost kvalitě před kvantitou.

Vybírat byste měli s ohledem na tyto hlavní faktory:

  1. Druh materiálu - dejte vždy přednost přírodním materiálům. Syntetické příměsi mohou u některých dětí vyvolat alergickou reakci. Umělé tkaniny mají horší absorpční a termoregulační vlastnosti. Přírodní materiály jsou odolnější. Barvy a tvar si udrží i po častém praní na vyšší stupně. Berte to jako investici; kvalitní výbavičku ve většině případů využijete i pro druhého, případně třetího potomka.

  2. Kvalitní provedení - špatně ušité švy vypadají škaredě a mohou být i nepohodlné. Precizně ušité výrobky jsou odolnější a lépe se udržují.

  3. Certifikace - pro miminka a děti jsou atestované produkty optimální volbou.

  4. Bezpečnost - dejte přednost jednoduchým střihům bez zbytečného řasení a nadbytečných ozdob. Novorozenec by měl ležet na rovné podložce na zádech bez polšáře (nebo s polštářem pro miminka bez vysoké výplně). Nadbytečné textilie a plyšové hračky zvyšují riziko syndromu předčasného úmrtí novorozence. Ročně na SIDS zemře v České republice okolo 20 dětí, což je naštěstí velmi nízké číslo, ale i tak je lepší situaci nepodceňovat. Pokud chcete pro bezpečí vašeho děťátka udělat opravdu maximum, kupte si monitor dechu. Tato pomůcka se doporučuje především pro nedonošené děti, ale pro lepší pocit si ji kupují i rodiče dětí, které se narodily v termínu.

 

Co obsahuje základní dětská výbava do postýlky?

Zdražování nebere konce, a tak chcete nakoupit opravdu jen to absolutně nejnutnější? V tom případě se řiďte seznamem, který jsme pro vás vypracovali níže. Nutně budete potřebovat:

  • 2 prostěradla

  • 1 zimní peřinku

  • Polštář (vhodný pro miminko, nebo můžete pořídit později pro batole)

  • 1 letní deku

  • 2 sety povlečení (povlak na zimní přikrývku a polštář)

  • 1 vodotěsný povlak na matraci

Pokud se vám miminko narodí v letních měsících, můžete nákup zimní přikrývky odložit.

 

Užitečné vychytávky do postýlky

Některé doplňky sice nejsou nezbytně nutné, ale jsou praktické a zvýší komfort vašeho miminka.

Pokud chcete vaši výbavičku obohatit o praktické vychytávky, přidejte si na nákupní seznam tyto produkty:

  1. Mantinely - mají primárně ochrannou funkci. Některé děti cestují po postýlce. Mantinely slouží jako ochrana proti poranění (nárazy nebo zaklínění končetin). Vytváří také útulnou atmosféru a chrání proti průvanu.

  2. Nebesa - nebesa jsou krásným módním doplňkem, který má ale i praktické využití. Vytvoří stinné zákoutí během slunečných dnů, nebo útulné přítmí na odpolední spánek. U neklidných dětí navodí pocit bezpečí.

  3. Hnízdečka - jsou ideální volbou pro neklidná miminka. Některé děti si musí po narození zvyknout na velký prostor, kterému jsou náhle vystaveny. Hnízdečko je útulné a lehce přenositelné. Můžete si jej tedy brát všude s sebou doma i na dovolenou nebo jej vložit do kočárku.

 

Výbavička pro miminka musí být hlavně funkční

Ať už chcete pořídit jen to nejnutnější, nebo chcete vašemu děťátku dopřát všechny dostupné doplňky, vždy dbejte na to, aby byly všechny produkty vyrobeny z kvalitních materiálů.

Ideální je nakupovat pouze atestované zboží.

A s jak velkou výbavou jste si vystačili vy? Využíváte všechny produkty na maximum, nebo se vám v košíku ocitlo i pár zbytečných kousků, na které teď sedá prach?

Pochlubte se v komentářích, jak dopadly vaše nákupy.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se