Reklama

Víte, jak probíhá likvidace aut?

Doporučujeme
25. Aug 2024
28 zobrazení
Víte, jak probíhá likvidace aut?

V okamžiku, kdy nastane konec životního cyklu automobilu, je na čase poohlédnout se po specializované společnosti, která provádí ekologickou likvidaci motorových vozidel. V první řadě je nezbytné zdůraznit, že likvidací se zabývá i česká legislativa, jež stanovuje určitá pravidla. V následujících řádcích vám představíme autorizované vrakoviště.

Co se týče samotné likvidace vozidel, je nezbytné se při ní řídit zákonem 56/2001 Sb., který jasně uvádí, že majitel motorového vozidla je povinen před vyřazením z registru zajistit jeho odbornou ekologickou likvidaci. Pro odhlášení automobilu tedy potřebujete potvrzení, že došlo k likvidaci, až potom vám úřad povolí odepsání plechového člena rodiny z registru.

 

Průběh likvidace auta

Celý proces likvidace aut je poměrně snadný a rychlý. Přijedete na vrakoviště v domluveném termínu, přivezete s sebou velký technický průkaz s průkazem totožnosti, aby si pracovník ověřil, že jste skutečným majitelem motorového vozidla. Případně potřebujete plnou moc od majitele. Poté dojde k demontáži poznávacích značek, které potřebujete odevzdat na úřadě společně s potvrzením o ekologické likvidaci.

Zaměstnanci autovrakoviště se následně pustí do práce. Odsají všechny kapaliny z automobilu, ať už je to olej, benzín, nebo nafta. Odmontují různé části vozidla, a to především autobaterii, airbagy, palubní desku, skla i motor. Kostru závěrem rozřežou na menší části.

 

Na jaké autovrakoviště se obrátit?

V tomto segmentu působí spousta firem, přičemž jednou z nich je i ZA HOTOVÉ. Specializuje se na výkup vozidel a vraků, takže můžete za svého plechového mazlíčka dostat ještě i nějakou korunu navíc. O nic se nemusíte starat, dokonce ani když automobil není pojízdný. Zaměstnanec společnosti si zkrátka dojede prohlédnout vozidlo a zajistí si jeho odtah.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se