Reklama

Tajemství okolo EET

Služby
17. Aug 2024
18 zobrazení
Tajemství okolo EET

Jako mnoho dalších občanů České republiky, i mě zaujal projekt EET neboli elektronická evidence tržeb. Samozřejmě, musíme si přiznat, tím čím nás oslovil tento projekt, nebyl příjem daní do státní pokladny, ale loterie účtenek.

 

Základní vize elektronické evidence tržeb

Základní myšlenkou EET, jak předkládalo ministerstvo financí České republiky, byl efektivní výběr daní. K tomuto tématu byla sepsána řada článků. Texty byly publikovány v tištěných médiích napříč názorové spektrum české společnosti. O problematiku se zajímal nejen pravicový, ale také levicový tisk. Mimo tuto veřejnou diskusi nezůstala stát ani naše elektronická média. Problematice věnovala dostatečný vysílací prostor v rámci svých hlavních zpravodajských portálů.

 

Současné dění kolem slosování účtenek

Zájem o problematiku EET ve veřejném prostoru pomalu vyhasínal. Obdobná situace nastala také u loterie účtenek. Jedno nejmenované české médium veřejně přiznalo úbytek hráčské veřejnosti, která se do nedávna loterie zúčastňovala. Nejvyšší možnou výhrou je jeden milion korun. Nejnižší výherní částka činí pouhých 100 Kč. Vylosované účtenky jsou za slosovatelné období 4 týdnů zveřejňovány na webovém portálu Účtenkovka.

 

Několik posledních vět k zamyšlení

Cíl této loterie byl jednoduchý, a to, aby si občané České republiky brali od obchodníků účtenky. Bohužel, co je zavádějící na této státní loterii, je vyhlašování vylosovaných účtenek za dané období, čili jeden měsíc. Je, pokud mi je známo, publikováno pouze na internetu, v rámci portálu Účtenkovka. Je zde uvedeno pouze pořadí pěti nejvyšších výher s výherním BKP. Domnívám se, že veřejnost nemá jistotu, zdali vylosované účtenky mají své skutečné právoplatné majitele.

Pokud se blíže nad touto problematikou zamýšlíme, mohlo by se jednat pouze o jistou formu propagace, jak vzbudit zájem občanů o tuto státní loterii.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se