Reklama

Proč se vyplatí objednat si firmu na úklid po rekonstrukci

Doporučujeme
27. Aug 2024
16 zobrazení
Proč se vyplatí objednat si firmu na úklid po rekonstrukci

Když je po mnoha úmorných měsících a někdy i letech stavba konečně u konce, přichází na řadu příprava na stěhování. Všude na zemi se ale povalují kousky omítky, cihel a odřezky drátů od nově natažených rozvodů. Nemovitost zkrátka potřebuje úklid po rekonstrukci. Neváhejte tuto špinavou práci svěřit úklidové firmě, protože uklízení vám v průběhu zařizování zůstane ještě pořád víc než dost. Podívejte se, s čím si hravě poradí průmyslová technika, zatímco vy byste si domácí vysavač pouze zničili.

 

Spotřebiče, které vydrží náročný úklid po rekonstrukci

Jak už bylo naznačeno, vyvarujte se používání běžného elektra na hustý, dusivý prach, který vzniká například při broušení Ytongu a sádrokartonu. Přestože ho většinu smetete, i malý zbytek může téměř okamžitě ucpat vysavači. Budete-li ho používat ještě nějakou chvíli poté, dozajista spálíte motor. A druhý den si budete muset jít koupit nový přístroj.

Profesionálové na úklid po rekonstrukci používají průmyslové vysavače, které jsou na stavební prach přímo dělané. Je-li k tomu nutné očistit suchou cestou i stěny a jakékoliv další plochy, vyjde vás najatá agentura levněji, než když si zničíte domácí vysavač. A samozřejmě uklízením domu či bytu. strávíte nejméně dvojnásobek času oproti tomu, který bude potřebovat firma. Delegovat přípravu obydlí po zásahu stavařů k nastěhování se jednoznačně vyplatí.

 

Co obnáší úklid po rekonstrukci od najaté firmy

Jestliže jste si nechali kompletně renovovat panelákový byt, kde došlo na bourání příček a na stavbu nových, tak z něj spolehlivě vynosíte několik kbelíků odpadu. Zvláště při demontáži starého umakartového jádra a následném vyzdění a obložení nové koupelny zůstane všude spousta úlomků keramické dlažby a vrstvičky vyschlé spárovací hmoty. Po výměně původní zastaralé kuchyňské linky za moderní se zase budete muset vypořádat s pilinami a jiným odpadem. Během masivních stavebních úprav se obvykle přesekává vedení elektřiny a natahují se nové kabely. Elektrikář přitom běžně odhazuje vše, co z drátů odřeže, na podlahu. Stejně se chovají zedníci, obkladači i nábytkáři, a přestože si po sobě většinu nepořádku zametou, nedá se tato jejich snaha považovat za úklid po rekonstrukci.

Pro vás jako majitele bude podstatně méně stresující, když tuto nepříjemnou činnost přenecháte jihým. Podle rozlohy bytu vás služba vyjde na pár tisícikorun, což se ve statisícových částkách za přestavbu lehce ztratí. Vám alespoň zůstane dostatek času na promyšlené balení věcí a jejich přenos do již čistých prostor.

 

Po nastěhování směle využijte generální úklid

Když se vám najatý agenturní tým osvědčí a vy budete s úklidem po rekonstrukci spokojeni, můžete mu svěřit úklid po nastěhování. Během nošení jednotlivých kusů nábytku na místo se v pokojích i přes sebelepší snahu našlape. Navíc po vybalování leckde zůstanou zbytky kartonu a plastové fólie. Při vrtání obrazů, poliček a svítidel se napráší, i když budete držet hubici vysavače přímo pod vrtákem. Uvidíte, že se vám bude pomocná ruka při finální očistě domácnosti hodit. Úklid po rekonstrukci bývá nejhorší a úklid po stěhování je hned na druhém místě. Avšak když se do něj pustí parta lidí vyzbrojená speciálními utěrkami, čističi a průmyslovými tepovači, netrvá tak dlouho. Obvykle se pak můžete hned druhý den pustit do finální dekorační činnosti. Večer se umyjete v naleštěné koupelně a spát už budete ve voňavých peřinách v nové ložnici.

Snad vám malý přehled výhod, které s sebou přináší úklid po rekonstrukci prostřednictvím externí firmy, pomůže v rozhodnutí. Pokud se přesouváte z místa na místo poprvé, možná vám přijde tato služba zbytečná. Kdo se ale stěhoval víckrát, už ví, že se pomoc neodmítá. A jestli nepřijde celá vaše rodina a kamarádi, využijte agenturu, která má úklid po rekonstrukci v malíku.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se