Reklama

Proč používat hořčíkový olej? Důvodů je hned několik

Doporučujeme
22. Aug 2024
44 zobrazení
Proč používat hořčíkový olej? Důvodů je hned několik

Hořčík je minerál, který se přirozeně nachází v potravinách. Přidává se však i do některých kosmetických a průmyslových výrobků, přičemž velké oblíbenosti se těší hořčíkový olej v podobě spreje. V následujících řádcích vám prozradíme, proč byste si ho měli pořídit zrovna i vy.

Hořčíkový olej se vyrábí z koncentrovaného chloridu hořečnatého rozpuštěného ve vodě. Zmírňuje bolesti svalů a křeče, neboť minerál působí na regulaci svalových kontrakcí, nervosvalových signálů a hladiny vápníku v těle. Hořčíkový olej svaly uvolňuje, zmírňuje bolest a odstraňuje křeče.

 

Zvyšuje hladinu energie a zkvalitňuje spánek

Hořčík hraje obrovskou roli ve stovkách biochemických procesů v těle. Pomáhá při přeměně potravy na energii, podporuje aktivaci enzymů a bojuje proti pocitu únavy. Stejně tak je vám olej nápomocný, pokud máte problémy s usínáním. Hořčíkový olej zklidní mozek a ukočíruje splašené myšlenky, a tím pádem je spánek kvalitnější.

 

Zatočí s depresemi

Hořčík je klíčový i pro mnohé funkce mozku a ovlivňuje náladu. Jestliže je hladina hořčíku vskutku nízká, mohou se objevit deprese. Sice hořčík není lékem na depresi, nicméně používáním oleje je možné odvrátit některé příznaky depresí.

Co se používání týče, olej se po nanesení na pokožku nechá 10 až 15 minut absorbovat, a potom z pokožky opláchněte zbytek oleje. Uvolní se vám svaly a zmírní se případné křeče. Ideální je sáhnout po produktu, který neobsahuje vonné látky, barviva, konzervační přísady, silikonové oleje a deriváty. Přesně takový je hořčíkový olej na e-shopu Woldoshop.cz. Zmíněný produkt je testován a balen přímo v Německu, přičemž jsou dodržovány standardy nejvyšší kvality. Podívejte se tedy do online obchodu Woldoshop.cz, kde najdete celou řadu dalších kosmetických přípravků.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se