Reklama

Proč byste neměli zanedbávat čištění kávovaru?

Doporučujeme
22. Aug 2024
45 zobrazení
Proč byste neměli zanedbávat čištění kávovaru?

Kávovar je dnes v domácnostech podobně běžným zařízením jako třeba toustovač nebo mikrovlnka. I když ceny některých špičkových přístrojů šplhají i přes desítku tisíc korun, když si spočítáte, kolik byste utratili za kávu ve Starbucks, pořád se vám nákup kávovaru vyplatí. Na druhou stranu, zatímco kávu ze Starbucks byste si pořídili bez starostí, o kávovar je třeba se starat.

Čištění kávovaru bere většina lidí na lehkou váhu. Patříte mezi ně? Sáhněte si do paměti, kdy naposledy jste svému kávovaru věnovali péči. Pokud to bylo před více než měsícem, měli byste si uvědomit, o jak důležitou činnost jde.

 

Čistěte kávovar pro lepší chuť

Budete-li pravidelně používat tablety na čištění kávovaru, vylepšíte chuť kávy. Možná se i vám začalo zdát, že káva už nechutná tak dobře jako na začátku, když jste si kávovar pořídili. Nemusí to být pouze tím, že by vám zevšedněl. Na vině mohou být právě nečistoty usazené v kávovaru, které chuť ovlivňují. Jak tyto nečistoty vznikají? Samotná kávová zrna v sobě mají přírodní oleje, které se uvolňují a zůstávají na součástkách přístroje. Čím více jich tam je, tím více ovlivňují chuť kávy.

 

Udělejte to z důvodu vyšší hygieny

Víte, kolik bakterií a kvasinek se v kávovaru drží? Jestliže chcete pít kávu hygienicky čistou, měli byste karafu a mléčné cesty oplachovat denně, jednou týdně je čistit spolu se spárovací jednotkou. Jednou za dva měsíce je vhodné měnit vodní filtr a jednou za čtyři měsíce přistupte k odvápnění kávovaru.

 

Prodlužte životnost kávovaru

Pravidelné čištění také prodlužuje životnost kávovaru, čímž šetří vaši peněženku. Navíc, pokud si zjistíte, jak odvápnit kávovar, a budete to dělat pravidelně, zamezíte ucpávání trysek a zvýšené spotřebě energie. Ve výsledku tedy bude spokojená i vaše peněženka.

Nevíte-li si rady s čištěním vašeho modelu, dohledejte si na internetu konkrétní návod. Pěkný text o čištění kávovarů DeLonghi najdete například na blogu e-shopu WoldoShop.cz. Ten prodává kvalitní tablety na čištění kávovaru prověřené náročným německým trhem.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se