Reklama

Podnikáte? Pořiďte si moderní plastové kontejnery - jsou praktické a jejich ekologická stopa je zcela zanedbatelná!

Doporučujeme
25. Aug 2024
27 zobrazení
Podnikáte? Pořiďte si moderní plastové kontejnery - jsou praktické a jejich ekologická stopa je zcela zanedbatelná!

Moderní plastové kontejnery jsou dnes běžně využívány v celé řadě podnikatelských oborů. Nejčastěji se s nimi setkáte v zemědělství, v potravinářství nebo v chemickém a farmaceutickém průmyslu. Usnadňují práci lidem v malých firmách i ve velkých podnicích. Narazíte na ně v obchodech, ve skladech i ve výrobě.

Také podnikáte? Nebo snad máte v úmyslu s nějakým byznysem teprve začít? Pak dobře zvažte, zda by se vám pořízení plastových kontejnerů a přepravek rovněž nevyplatilo. Sehnat se dají v bezpočtu variant a rozmanitých typů, takže je téměř vyloučeno, abyste si nevybrali.Pokud si nejste jistí, jaké parametry vzít při jejich výběru v úvahu, rádi vám trochu poradíme. A máte-li snad s ohledem na ekologii z plastových výrobků určité obavy, pokusíme se je rozptýlit. Třeba se nám to podaří.

 

Plastový kontejner je užitečný pomocník

Ať už se hodláte věnovat jakémukoliv oboru podnikání, snad s výjimkou nějakého druhu poradenské činnosti, mohou vám být plastové kontejnery k užitku. Zjednoduší práci vám i vašim zaměstnancům. Většina podnikatelů by vám to jistě potvrdila. Kontejnery a přepravky z plastu odvádějí neocenitelnou službu zejména při skladování rozmanitého zboží a při manipulaci s ním. Objevují se v potravinářské výrobě, ve farmacii, v obchodech s drogistickým zbožím a dokonce i v plně automatizovaných skladových halách. Aby bylo možné vyhovět specifickým požadavkům, které jsou na tyto „užitečné pomocníky“ kladeny v nejrůznějších sférách byznysu, jsou specializovanými firmami vyráběny v nepřeberném množství variant a modifikací. Seženete je v rozličných velikostech, s různou povrchovou úpravou, s víkem nebo bez. Samozřejmostí je také pestrá škála barev.

 

Mít zásoby je nesmírně důležité

Nejrůznější přepravky, boxy a kontejnery jsou nedílnou součástí vybavení celé řady skladů, obchodů i výrobních provozů. V některých typech jsou uchovávány potraviny, v jiných rozmanité součástky a v dalších třeba materiál určený k výrobě nějakého kosmetického produktu nebo i produkt samotný. Jsou tedy využívány jak pro uložení zboží, které je určeno k prodeji, tak k uskladnění zásob materiálu nezbytného pro výrobu.

Jak důležité je mít dostatek zboží nebo dostatečné množství materiálu, bez něhož firma nemůže fungovat, to se ukázalo během pandemie covidu-19. Dodavatelské řetězce na celém světě byly významným způsobem narušeny a termíny, na které se dříve dalo spolehnout, se značně prodloužily. Vázly zejména dodávky z Číny, která svými produkty zásobuje téměř celou planetu. Mnoho firem muselo na objednané zboží čekat až o několik týdnů déle, než bylo donedávna obvyklé. Řadě z nich to způsobilo nemalé problémy a rozhodly se proto do budoucna upustit od dříve populárního modelu označovaného jako „just in time“. Společností, firem a podniků, které si začínají tvořit větší zásoby, tedy přibývá a logicky tak roste poptávka po skladech a samozřejmě také po nejrůznějších přepravkách a kontejnerech.

 

Rozhodující parametry

Zmínili jsme, že jsou plastové kontejnery a boxy vyráběny v obrovském množství variant. Je proto důležité umět si mezi nimi správně vybrat. Víte ale, jaké otázky byste si měli při výběru takových kontejnerů položit? Co je dobré vzít v úvahu ještě předtím, než se pro nákup konkrétního typu přepravky rozhodnete? Zda je těžké udržet přepravku v čistotě, tím se zabývat nemusíte, protože údržba plastu je zpravidla velmi nenáročná. Což je důležité zejména tehdy, provozujete-li například obchod s potravinami, protože kontrola z hygieny vás jistě nemine. Určitě ale zohledněte alespoň tyto parametry:

  • Celkový objem – musí být dostatečný pro uložení konkrétního zboží nebo materiálu

  • Maximální nosnost – nesmíte rozhodně podcenit. Přestože bývají plastové kontejnery mimořádně odolné, nějaké váhové limity toho, co lze v jednotlivých typech takových přepravek přenášet, samozřejmě existují

  • Funkčnost – je rovněž velmi důležitá. Některé typy jsou určeny pro sypké materiály, jiné nikoliv. Další mají větrací otvory (na čerstvé potraviny) nebo jsou uvnitř dělené (na lahve). Variant je každopádně více než dost

  • Kompatibilita – kterou máme na mysli, může být dvojího druhu. Jde jak o to, že by nové kontejnery měly být kompatibilní s těmi, které už případně používáte, tak o možnost s nimi nakládat pomocí manipulační techniky (jestliže to potřebujete)

  • Hygienické vlastnosti – by vás měly zajímat zejména v případě, kdy jsou předmětem vašeho podnikání potraviny, případně farmaceutické či chemické produkty

 

Ekologickou stopou se nemusíte trápit

Jsou ohledy na životní prostředí nedílnou součástí vašeho každodenního života? A protože byste je rádi přenesli také do svého podnikání, chcete se vyhnout používání plastů? V tomto případě to nebude nutné. Faktem sice je, že jsou dnes plasty považovány za škodlivé. Týká se to však především produktů na jedno použití. Moderní plastové kontejnery jsou už ale zpravidla vyráběny z recyklovaného materiálu a jejich ekologická „stopa“ vás proto příliš trápit nemusí! A co až vám jednoho dne doslouží? Vzhledem k odolnosti a dlouhověkosti plastu to hned tak nebude, ale ani potom příroda nijak neutrpí. Mohou být totiž opět recyklovány!

Máte už z plastovými kontejnery a boxy nějakou zkušenost? Nebo o jejich využití teprve přemýšlíte?

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se