Reklama

Pamětní mince zachovají hodnotu vašich peněz na dlouhou dobu. Nebojte se investovat do zlata!

Doporučujeme
23. Aug 2024
55 zobrazení
Pamětní mince zachovají hodnotu vašich peněz na dlouhou dobu. Nebojte se investovat do zlata!

Vzhledem k rapidně stoupající inflaci by měl každý člověk, který disponuje naspořenými peněžními prostředky, zvážit, do čeho své finance uložit, aby neztrácely na své hodnotě. Pokud je necháte v trezoru nebo na bankovním účtu, bude jejich hodnota právě vlivem inflace každým rokem klesat. Většina spořicích produktů nenabízí klientovi takový úrok, který by míru inflace pokryl, proto čím dál tím více lidí začíná investovat do zlata.

Přijatelná cena pro každého

Investiční zlato dávno není komoditou pro bohaté lidi. V dnešní moderní době je dostupné téměř pro každého. Stačí mít naspořeno několik tisíc korun. Pokud se rozhodnete investovat do zlata, pak si předem promyslete, zda použité peníze nebudete v následujících několika letech na nic potřebovat. Vždy je dobré mít v záloze připravenou také finanční rezervu pro strýčka příhodu, kterou k investování nepoužijete. 

Žádná česká mincovna investiční zlato ve formě zlatých cihel nevyrábí. Mezi producenty světově uznávaných zlatých cihliček nepatří ani žádná slovenská mincovna.

 

Co má největší vliv na poptávku

Jedním z hlavních faktorů, který ovlivňuje poptávku, je cena zlata. Tu určují jednak události ve světě, jako jsou hospodářské krize, nebo v současné době aktuální pandemie, a jednak vývoj kurzu amerického dolaru. Kromě toho má značný vliv na poptávku také výše zmiňovaná inflace. Pokud veřejnost ví, že hodnota oběživa a peněz na bankovních účtech bude v následujících letech výrazně klesat, pak se zákonitě začne investiční zlato nakupovat ve větším měřítku. Proto je lepší zvážit tuto investici už nyní, než budou mít distributoři zase prázdné sklady.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se