Reklama

Na co si musíte dávat pozor, pokud se chystáte koupit CNC frézku?

Doporučujeme
31. Aug 2024
394 zobrazení
Na co si musíte dávat pozor, pokud se chystáte koupit CNC frézku?

Obrábění je v dnešní době velmi výnosné řemeslo, po kterém je nekonečná sháňka. Není tedy divu, že celá řada šikovných jedinců si pořizuje použité frézky, díky nimž si zajistí dlouhodobý přivýdělek. Na co nesmíte zapomínat, pokud chcete potěšit budoucí zákazníky?

 

Hlídejte si přesnost

Ani nejlépe napsaný program, nejkvalitnější nástroje a nejmodernější systém vám nezajistí 100% přesnost za všech situací. Ve světě nepatrných setin milimetru stačí opravdu málo, aby se veškeré nastavené rozměry úplně rozházely. Přesně proto se neobejdete bez neustálého a poctivého měření všech důležitých rozměrů. Co k tomu budete potřebovat?

Rozhodně si pořiďte digitální mikrometrické měřidlo. Jedná se o nejuniverzálnější pomůcku, s níž změříte spoustu vnějších rozměrů. Do svého nákupního seznamu přidejte i posuvné měřítko (ideální na desetiny milimetru).

Poté přichází na řadu vybavení na měření děr, zápichů a vnitřních tvarů. V tomto ohledu je dobré zmínit hloubkoměr, dutinoměr a samozřejmě i úchylkoměr.

 

Uložení s vůlí i přesahem

Pravá síla CNC strojů tkví v realizaci nejnepatrnějších rozměrů. Bavíme se hlavně o normovaných uloženích díry a hřídele – a to s vůlí i přesahem.

Nejspíše vám je jasné, že se neobejdete bez třmenových kalibrů, které perfektně zkontrolují vnější tvary. Pro vnitřní rozměry zase využijete válečkové provedení. Mrkněte se do strojírenských tabulek a ihned vám bude jasné, kolik druhů kalibrů potřebujete.

Z toho důvodu se hodí najít spolehlivého dodavatele, u něhož pořídíte veškeré zboží co nejlevněji. Spoustu chvály si za léta praxe vysloužil třeba populární e-shop Michovský Tools. Jeho webové stránky najdete pod výše vloženými odkazy. Stačí si naklikat kýžené pomůcky, objednat a za několik dní je máte doma.

 

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se