Reklama

Modelace s augmentací? Řada žen se s podobou prsou po porodu nespokojí

Doporučujeme
20. Aug 2024
62 zobrazení
Modelace s augmentací? Řada žen se s podobou prsou po porodu nespokojí

Naprostou přirozeností je, že se díky těhotenství a období kojení nebo též s přibývajícím věkem mění tvar a pevnost poprsí. Ať už existuje jakákoliv příčina, která vede k nespokojenosti s vlastním tělem, dnešní doba oplývá též nepřeberným množstvím řešení, mezi nimiž vynikají především modelace s augmentací. Tyto zákroky pomáhají ženám nalézt ztracené sebevědomí zdokonalením a navrácením jejich prsou do původního tvaru, nebo i jejich zvětšením.

 

Co znamenají modelace s augmentací?

Modelace prsou řeší problém povislých ňader pomocí jejich zdvižení, zpevnění a korekce prsních dvorců. Důležitou informací je, že součástí zákroku není změna objemu prsou – to je naopak případ augmentace, při níž se objem doplňuje silikonem či vlastním tukem.

Díky obsáhlému zásahu do prsní žlázy, se v obou případech doporučuje proces podstoupit spíše až v případě, kdy žena neplánuje další těhotenství. Plánování dalších dětí není faktor 100% limitující, je ale třeba počítat s tím, že další porod může tvar prsou ještě změnit.

 

Nejčastější důvody přeměny tvaru poprsí

  • Hormonální změny (těhotenství a následné kojení či menopauza)
  • Přibývající věk
  • Vývojové vady (vrozená asymetrie prsou)
  • Zánětlivá onemocnění
  • Následek operace provedené kvůli nádorovému onemocnění prsní žlázy
  • Větší redukce váhy
  • Onemocnění, úrazy aj.

Průběh zákroku modelace

Každá operace je individuální a závisí na náročnosti a jednotlivé modelaci. Nejčastěji uváděným rozmezím trvání zákroku jsou však 2 hodiny. Mammaplastika či modelace se provádí v celkové anestezii, tudíž operované ženy celou dobu prospí. Způsobem operace je oddělení prsních dvorců s bradavkou po celém obvodu od okolní kůže. Dvorec s bradavkou se zanechají na prsní žláze, zatímco ostatní kůže prsu se od prsní žlázy uvolní. Díky tomu vznikne prostor pro modelaci prsní žlázy do požadovaného tvaru, čímž se dvorec s bradavkou posunuje výše o několik centimetrů a prsní kůže tak dokáže přilnout k tělesu žlázy. Pro odstranění sekretu z rány jsou zaváděny drény. Po ukončení zákroku dochází k přesunu pacientky na pokoj na klinice, kde se následně kontroluje její pooperační stav po dobu 1-3 dnů.

 

Viditelnost jizev

Viditelnost vzniklé jizvy se odvíjí od způsobu provedené operace. Každý lékař nicméně volí nejvhodnější způsob operace, aby velikost jizev minimalizoval. Nejčastěji se jizva vyskytuje kolem prsního dvorce nebo vede svisle dolů a od dvorce má obloukovitý tvar v podprsní rýze. Více o otázce jizev najdete zde.

 

Postup před operací

Nejdůležitějším rozhodnutím je výběr kvalitního plastického chirurga. Ženy si mohou na základě svých preferencí, recenzí a chirurgovo předešlé práce vybrat toho pravého a domluvit si konzultaci. S lékařem se probere nejvhodnější způsob, jak dosáhnout požadované představy, kterou má klientka na mysli. Součástí samotné modelace prsou může být i jejich augmentace, tedy zvětšení. Konzultace dopomáhá k ujasnění a zjištění veškerých informací o průběhu zákroku, pooperačním hojení i o případných rizicích.

Předoperační vyšetření

K tomu, aby tělo zákrok zvládlo co nejlépe, je důležité, aby bylo v dobré kondici. Ta se zjistí díky komplexnímu vyšetření. To obsahuje biochemické vyšetření krve, EKG i chemické a sedimentační vyšetření moči. Součástí vyšetření je i sonografie prsou. Vše z uvedeného mají většinou kliniky již zahrnuto v ceně celého zákroku.

Den před operací

Od půlnoci je zakázáno jíst, pít a kouřit. Tělo a obličej není povoleno mazat mastmi či krémy, ženy se před zákrokem nesmí líčit a používat parfémy.

Nyní už máte veškeré informace, které potřebujete k tomu, abyste mohly kliniku plastické chirurgie bez váhání navštívit a nalézt správného lékaře, který vám dopomůže k vašemu lepšímu a šťastnějšímu já.

Máte už takový zákrok za sebou? Podělte se s námi o vaše zkušenosti.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se