Reklama

Kombinace moderních strojů a cvičení? Funguje lépe, než byste čekali

Doporučujeme
21. Aug 2024
31 zobrazení
Kombinace moderních strojů a cvičení? Funguje lépe, než byste čekali

Moderní doba přináší moderní možnosti a řešení – obzvlášť to platí v případě strojů na cvičení. Nekonvenční metody v oblasti posilování našeho těla se totiž, dle studií, v poslední době setkávají s čím dál lepšími ohlasy, platí to zejména z hlediska zdravotního, komfortu a úspory času. My se teď společně podrobněji podíváme na tři tyto stroje.

 

Elektrokola jako ta klasická

Elektrokola přinášejí tolik cvičení jako klasická jízdní kola. Oblíbený mýt vyvrací studie z Brigham Young Unversity, která se zaměřila na předchozí srovnání. Rozdíl je opravdu zanedbatelný, na elektrokolech dosahují jezdci v průměru 94 % možného srdečního rytmu při zátěži oproti těm klasickým. Dalším benefitem je méně náročný pocit při jízdě, což dále umožňuje celkově lepší pocit z jízdy. To dokonce může vést k tomu, že ve finále spálíte i více kalorií, neboť urazíte delší vzdálenosti.

 

Hubnutí na rotopedu

Rotoped je mnohem pohodlnější díky širokému sedlu než klasické kolo, navíc u něj můžete být celou dobu ve vzpřímeném sedu a také nedochází k náhlým změnám povrchu, což může zase škodit kloubům. Ideálně byste se měli držet tzv. aerobního pásma, ve kterém dosahuje maximální tepová frekvence 75 % a minimální 65 %, a to po dobu alespoň 30 minut.

 

Běžecký pás za každého počasí

Běžecký pás je skvělou alternativou běhu v přírodě, pro zaryté běžce to platí hlavně v období chladnějších měsíců. Další výhodou je také snížení rizika úrazu, protože při ustálení vlastního tempa nedochází k výkyvům prostředí, takže méně opotřebováváte klouby, chrupavky, vaziva a kotníky.

 

Pokud jste měli do teď nějaké pochybnosti ohledně moderního cvičení, věříme, že jsou již pryč. Fitness stroje nám totiž usnadňují život a nijak nelimitují naše potenciální výkony. Často jsou také nápomocny při monitorování funkcí našeho těla, mohou posloužit jako dobrá motivace, neboť ušetří čas při přípravě, a jakmile si je zkrátka pořídíte, už je nepustíte.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se