Reklama

Kde pořídíte kalibr přesně podle vašich představ?

Doporučujeme
22. Aug 2024
45 zobrazení
Kde pořídíte kalibr přesně podle vašich představ?

Kalibry dokážou ušetřit hodně času a také zajistit lepší přesnost při kontrole hotových výrobků. Zatímco s klasickým měřidlem se kontrolor může poměrně snadno přehlédnout, s kalibrem se mu to nestane. Eliminují se zmetky a firma tím zvýší svůj zisk.

Kalibry mají snad jen jednu jedinou vadu – musí se pořizovat na každý výrobek zvlášť. Kalibr na sobě totiž nemá žádnou stupnici, dokáže pouze říct, zda rozměr sedí, nebo nikoliv. Z toho důvodu musí být vyroben přesně na daný rozměr. Například kalibr m42x1,5 slouží právě na ověření správnosti tohoto daného závitu, nic jiného s ním neověříte. Firmě se však investice do kalibrů vyplatí.

 

Do velkovýroby se kalibry určitě vyplatí

Jestliže vyrábíte pouze jeden výrobek daného druhu, vyjde vás lépe jeho rozměry ověřit posuvným měřítkem či jiným měřidlem. I kdybyste to měli udělat dvakrát, abyste se ujistili, že jste se nepřehlédli. Ve velkovýrobě se každopádně vyplatí pořídit kalibry. Proč? Protože vám toho hodně přinesou:

  • ušetříte čas při kontrole každého výrobku,
  • snížíte zmetkovost, protože kalibr rychle odhalí každou chybu,
  • dodáte odběrateli perfektní zboží, takže neriskujete ztrátu dobré pověsti.

Následkem toho všeho firma vlastně ušetří, takže investice do pár kalibrů ji nebude vůbec bolet.

 

Sehnat kalibr na daný rozměr není problém

Kalibry existují v řadě různých provedení. Jinými se měří délka, jinými průměr, dalšími třeba právě zmiňované závity. A kde se kupují, když je na každý rozměr potřeba zvláštní kalibr? Některé typy, třeba kalibry m42x1,5, jsou ve standardní nabídce firem dodávajících kalibry. Hledáte-li kalibr nestandardní, můžete si ho nechat vyrobit na míru. Podle výkresu kalibry vyrábí například společnost Michovský TOOLS. Právě u ní seženete snad jakýkoliv kalibr. Ucelený sortiment je skladem, takže je zaručeno rychlé dodání.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se