Reklama

Kam v Česku vyrazit na výlet

Doporučujeme
21. Aug 2024
29 zobrazení
Kam v Česku vyrazit na výlet

Nechce se vám už sedět doma, ale zároveň se nechcete potkávat s davy lidí? Poradíme vám, kam na výlet s partnerem, rodinou nebo s dětmi tak, aby vás to téměř nic nestálo a navíc jste si užili příjemné chvíle se svými blízkými. Víte, jak si užít volný čas?

 

Rozhledny v okolí

Máte rádi výšky a chcete vidět svět z ptačí perspektivy? Zjistěte, jestli není ve vašem okolí volně přístupná rozhledna a vezměte s sebou na vyhlídku partnera a děti, včetně školního batohu na zádech, kam nabalíte svačinu, pití a také dalekohled. Pokud jste navíc přemýšleli, že byste se chtěli proletět horkovzdušných balonem, tak se můžete připravit, jaká výška a výhled vás asi čeká.

 

Smírčí kameny

Zajímejte se také o historii místa, kde žijete a bydlíte. Možná jste ani nevěděli, co znamenají smírčí kříže a kameny v okolí. Zajděte si právě na tato místa a procházku si zpříjemněte i zjištěním toho, co se právě zde stalo. K mnoha z nich se totiž vážou zajímavé, i když mnohdy až děsivé pověsti.

 

Nejbližší voda

Pokud patříte k milovníkům přírody a zároveň jste vodní živel, sbalte si batoh z recyklovaného materiálu a vyrazte na výlet k nejbližší vodě. Může to být říčka, jezero nebo třeba rybník. Často jej naleznete i v zástavbě mezi domy nebo skrytý v lese. Pokud to voda a počasí dovolí, nebojte se zde vykoupat, případně trénovat otužování.

 

Zvířata mimo zoo

Nechcete jít s davem a navštívit zoo, která jsou v současné době poněkud přeplněná? Vezměte své děti na zvířátka jinam. Na chvilku odložte učebnice a sešity ze školního batohu pro prvňáčky a vezměte s sebou malou svačinku pro zvířata, vždy se však ptejte, jestli jim můžete dát krmení nebo je dostupné na místě. Zajímejte se tedy, jestli nemáte kolem svého místa bydliště statek, farmu, případně lesopark nebo oboru se zvířaty.

 

Cestou za mýty a legendami

Milovníci starých mýtů a legend mohou navštívit místa, která jsou také volně přístupná a píše se o nich v oblíbených časopisech nebo dokonce učebnicích. Najděte si takové místo kolem svého bydliště a než vyrazíte, tak si pečlivě nastudujte, čemu věnovat pozornost a co vás zde čeká. Některá místa mohou mít i léčivou a pozitivní energii. Na jiných se naopak drží kouzla a čáry z minulosti.

 

Honba za pokladem

Zkuste se vydat za pokladem. I když se říká, že zem se otvírá jen na Velký pátek, věřte, že i v jiné dny se můžete pokusit najít poklad například kolem hradu Veveří na Brněnsku. Případně se zajeďte podívat na mýty a legendami opředenou horu Blaník.

 

Výlet si užijete i k lesním studánkám nebo k jiným místům v lese, o kterých se tvrdí, že právě zde je již po staletí ukrytý poklad. Co když čeká právě na vás?

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se