Reklama

Jaký doplněk stravy má smysl? Vyzkoušejte kolagen

Doporučujeme
21. Aug 2024
38 zobrazení
Jaký doplněk stravy má smysl? Vyzkoušejte kolagen

Hledáte doplněk stravy, který vám pomůže v oblasti krásy i zdravého pohybu? V takovém případě může být tou správnou volbou například kolagen. Jde o protein, který se v lidském těle vyskytuje přirozeně. Jenže při zvýšené námaze a v pokročilejším věku již tělo nestíhá vyrobit dostatečné množství pro splnění všech nároků těla. A přesně tady přichází na řadu kvalitní doplněk stravy s kolagenem. Jaké účinky nabízí, v jaké formě se užívá a kde seženete nejlepší kolagen? To všechno se dozvíte v tomto článku.

 

Pro zdravou a krásnou pokožku

Když se řekne kolagen, nejde o nic jiného než protein složený ze specifických aminokyselin uspořádaných do řetězce. Tuto látku si tělo dokáže vyrobit samo, ale zároveň v mnoha případech takto vlastní vyrobené množství prostě nestačí. Hlavně s přibývajícím věkem je důležité kolagen doplňovat, protože má důležitou roli u pojivových tkání. Stará se tak například o vypnutou a pružnou pokožku, takže jeho dostatečné množství pomáhá předcházet vráskám.

 

Pozitivní vliv na kondici pohybového aparátu

Dalším výrazným působením kolagenu je ovlivnění pohybového aparátu. Jakmile začne kolagenu ubývat, mohou nastávat problémy s klouby, chrupavkami či šlachami. Není tak žádnou náhodou, že kvalitní collagen bývá složkou mnoha doplňků stravy zaměřených právě na klouby a jejich optimální zdraví. Pravidelné užívání kolagenu se tak doporučuje i lidem se zvýšenou pohybovou aktivitou či těžce fyzicky pracujícím. Užívání je vhodné i v pokročilejším věku pro podpoření zdraví kloubů.

 

Další účinky kolagenu na lidský organismus

Kromě toho nabízí nejlepší kolagen při vnitřním užívání i další pozitivní vlivy na lidský organismus. Pomáhá například snižovat hladinu nežádoucího cholesterolu, zlepšuje funkci střev, pomáhá jako prevence proti srdečním onemocněním a stará se také o zpevňování nehtů a zlepšování kvality vlasů. Kolagenové doplňky stravy tak mají skutečně komplexní pozitivní účinky na celý lidský organismus a mohou pomáhat v mnoha různých oblastech. Samozřejmostí by mělo být pravidelné užívání podle doporučeného dávkování uvedeného přímo u konkrétního doplňku stravy.

 

Z jakých druhů přípravků můžete vybírat

Pokud se rozhodnete pro užívání kolagenu, počítejte s tím, že je potřeba vybrat tu správnou a kvalitní variantu. Dobrou volbou je například hydrolyzovaný kolagen, který tělo dokáže velmi dobře využít ve svůj prospěch. Konkrétní doplňky stravy s kolagenem mohou mít podobu prášku, ale i tablet nebo kapslí pro pohodlnější dávkování a pravidelné užívání, které je pro sledování pozitivní účinků naprosto klíčové. Kromě samostatných přípravků najdete také účinnou kombinaci kolagenu s kyselinou hyaluronovou, což je další důležitá látka pro lidský organismus, která hraje roli pro krásnou pokožku i zdravý a bezbolestný pohyb.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se