Reklama

Jaké druhy povlečení existují a podle čeho vybrat to správné?

Doporučujeme
20. Aug 2024
66 zobrazení
Jaké druhy povlečení existují a podle čeho vybrat to správné?

Při výběru ideálního povlečení hodně záleží na konkrétních potřebách a nárocích. Naštěstí existuje dostatečně velký výběr, kde najdou tu správnou variantu i náročnější. V článku se dozvíte o základních variantách povlečení a zjistíte několik praktických rad pro bezproblémový nákup.

 

Druhy povlečení

Když se pustíte do hledání povlečení, pravděpodobně zjistíte, že to není tak jednoduché a existuje hned několik různých druhů. Vzájemně se liší v mnoha různých parametrech. Za zmínku například stojí příjemně hebké a lehké ložní prádlo ze saténu. Pro zimní měsíce zase volte spíše flanelové modely, které lépe drží teplo a zahřívají. Praktickým kouskem se snadno může stát také krepové povlečení, kde je hlavní výhodou fakt, že se po vyprání nemusí žehlit, a přesto je rovnou připravené k použití.

 

Výběr podle rozměrů a materiálu

Při výběru se orientujte podle konkrétních požadavků. Pokud máte velké přikrývky, vybírejte prodloužené povlečení. V opačném případě volte klasickou variantu, která bude přesně sedět na lůžkoviny. Sledujte tak rozměry, ale nezapomínejte prověřit i materiál. Kvalitní povlečení by mělo být vyrobené především z bavlny. Ta je příjemná na dotek a jde o vhodnou variantu i pro lidi s citlivou pokožkou, takže i pro děti. Kvalitní ložní prádlo si navíc udrží svůj krásný vzhled a barvy i po více vypráních za dodržení podmínek stanovených na štítku.

 

Nezapomeňte na krásný vzhled

Protože máme v dnešní době skutečně široké možnosti, není problém vybírat vysněné povlečení na internetu i přímo v kamenných prodejnách. Obě varianty nabízí osvědčená česká společnost Vesna. Snadno tak jistě najdete takovou barevnou kombinaci, která se bude hodit k ostatnímu vybavení v místnosti. Problémem nejsou ani různé speciální postavičky a zvířátka na dětské povlečení.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se