Reklama

Jak vyřešit ekzém a problémy s ním

Doporučujeme
20. Aug 2024
48 zobrazení
Jak vyřešit ekzém a problémy s ním

Trápí vás ekzém a komplikuje vám život? Podívejte se na způsoby, jak si můžete pomoct a následky ekzému co nejvíc eliminovat. Hlavně pokud máte neustálé nutkání poškrábat si svědivé místo, i když víte, že právě to nesmíte. Podívejte se na tipy a triky, jak veškeré nepříjemné činnosti omezit.


Chlaďte

Máte pocit, že vám hoří ruka a toužíte se na ní poškrábat. Přiložte si na postižené místo něco studeného, například hrnek nebo jinou věci, kterou jste si dali na chvíli do ledničky. Použít můžete i mraženou zeleninu, která se přikládá většinou na otoky nebo modřiny. Pomoct vám může i chladivá maska na oči, stačí ji nachladit a následně přiložit na bolestivé a svědivé místo. Vyzkoušet můžete i chladivé krémy a u někoho zmírní příznaky ekzému i antialergenní a hydratační krémy.

 

Zatlačte

Pokud chlazení nepomáhá a podrážděná kůže stále svědí, zkuste tento problém vyřešit tlakem. Stačí když na místo zatlačíte, případně na nějakou dobu stáhnete obinadlem. Mějte na paměti, že vždy musíte mít možnost pohybu. Zdlouhavé a trvající problémy zkuste vyřešit analýzou pleti, která vám poradí, na co se zaměřit a na co si dát pozor.

 

Zaměstnejte se

Abyste se vyhnuli poškrábání kůže a následky ekzému si tak nepříjemně prodloužili, zkuste najít způsob, jak zaměstnat svou hlavu jinou činností. Přestaňte myslet na místo, které vás svědí a vyberte si činnost, kde kromě hlavy zaměstnáte i obě ruce.

 

Používejte vhodnou kosmetiku

Dejte si pozor na to, jakou kosmetiku si vybíráte. Raději investujte do kvalitních kosmetických produktů a udělejte pro své zdraví maximum. Zjistěte, zda je vaše kůže citlivá a potřebuje speciální zacházení a snažte se předcházet činnostem, které vedou k problémům s pletí. Správnou hygienou a péčí o pleť se vyhnete nejen ekzémům, ale také akné, zbavíte se vrásek a podpoříte svěží a mladistvou pleť.

 

Další tipy

Předcházet tvorbě ekzému můžete pomocí několika dalších kroků

· Používejte ochranné rukavice při kontaktu s dráždivou látkou

· Vyhýbejte se kuřáckém prostředí

· Snižte riziko kontaktu s alergenem

· Udržujte chladnější teplotu a dostatečnou vlhkost v místnosti

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se