Reklama

Jak vybrat vhodné záclony do interiéru?

Doporučujeme
24. Aug 2024
36 zobrazení
Jak vybrat vhodné záclony do interiéru?

Přestože si to možná ani neuvědomujete, bytový textil výrazně ovlivňuje celkový vzhled místnosti. Pokud si potrpíte na elegantní a sladěný styl, rozhodně vybírejte záclony a závěsy s rozmyslem, protože jinak by byl výsledek přeplácaný, dokonce až kýčovitý. V následujících řádcích vám prozradíme, na co se zaměřit, abyste neprohloupili.

V první řadě si ujasněte, jaký bytový textil chcete do jednotlivých pokojů zakomponovat, protože někde jsou vhodné nenápadné varianty, jinde se nemusíte bát výrazných alternativ.

 

Záclony nemají jen praktickou funkci

V minulosti se záclony používaly především jako ochrana před hmyzem a zvědavými kolemjdoucími, nicméně v současné době se používají i ke zkrášlení interiéru. Místnost působí útulně, navíc si dopřejete pocit bezpečí. Hotové záclony nemusíte nijak opravovat, prostě je rovnou pověsíte na okna.

Vybrat si můžete z pestré škály druhů, střihů, barev, ale i materiálů. Záleží na tom, co vám nejvíce vyhovuje.

 

Krátkou, nebo dlouhou záclonu?

V kuchyních se používají spíše kratší záclony, které se ještě doplňují o stylové závěsy na okna. Důvod je jasný, na parapet okna si můžete umístit bylinky do květináče, koření i další potřebné věci, které potřebujete mít neustále na očích. V obývacím pokoji a ložnici zase oceníte dlouhé záclony. Velice zajímavé jsou hotové voálové záclony, které vtisknou místnosti šmrnc.

Dávejte si pozor tam, kde se nachází radiátor. V letních měsících na délce až tak nezáleží, ovšem během zimního období by měly záclony a závěsy být nad radiátorem, aby se teplo dostalo do prostoru.

Podívejte se do pestré nabídky internetového obchodu Luxora.cz, kde najdete celou řadu různých variant. Stačí si jen vybrat. Určitě na uvedené stránce najdete provedení, které vám bude vyhovovat po všech stránkách.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se