Reklama

Jak vybrat školní penál, etue nebo pouzdro a co zatím nekupovat? Známe odpověď

Doporučujeme
22. Aug 2024
51 zobrazení
Jak vybrat školní penál, etue nebo pouzdro a co zatím nekupovat? Známe odpověď

Vybrat správný školní penál nebo pouzdro může dát nejednomu rodiči pořádně zabrat, musí totiž jednak splňovat designové požadavky dítěte a také hlavně i svůj účel. To platí jak třeba pro prvňáčky, tak klidně i pro rané puberťáky. Společně se školním batohem patří toto vybavení mezi to základní, čím musí být každý žák a student vybaven.

 

Školní penály

Mladší žáci ocení spíše penály, zpravidla čím větší, tím lepší. Dělíme je podle počtu pater. Jednopatrové penály se hodí hlavně pro prvňáčky, jelikož se v nich budou snáze orientovat, a přesto pojmou vše potřebné pro daný ročník. Dvoupatrové penály většinou začínají používat žáci od třetí třidy, kterým nedělá problém se v pomůckách vyznat, a třípatrové potom nabízí úschovu prakticky všech školních potřeb.

 

Pouzdra a etue

Školní pouzdra se liší zejména velikostí. Jejich hlavní funkcí má být především dostatečný úložný prostor pro tužky, fixy, pera, pastelky, kružítka, lepidla nebo nůžky. Bývají také často vybavena pevnými gumičkami pro uchycení již zmíněných školních potřeb. Někdy mohou mít také dvojitou klopu, častěji však disponují tou jednoduchou. Školní etue se hodí pro starší žáky a studenty. Jedná se o pouzdro válcovitého tvaru bez vnitřního členění.

 

Co nekupovat

Vzhledem k nejisté budoucí podzimní situaci bychom nechali nákup výtvarných a tělovýchovných pomůcek až na září. Školní penál, etue nebo pouzdro přece jenom vydrží déle než takové cvičky, které můžou být dítěti za půl roku již malé.

 

Podtrženo, sečteno – při výběru nejen penálů, batohů, školních sešitů a dalšího potřebného vybavení dbejte předem na dostatečnou analýzu produktů a zejména při užívání vybavení z dlouhodobého hlediska se nebojte si připlatit za kvalitu. Ta totiž bude rozhodovat o mnohém ať už z hlediska životnosti, tak v oblasti komfortu a spolehlivosti.

 

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se