Reklama

Jak vybrat kolagen?

Doporučujeme
22. Aug 2024
36 zobrazení
Jak vybrat kolagen?

Kolagen je základní stavební látkou našeho těla. Najdeme ho ve vazech, chrupavkách, kostech i v kůži. Právě tato místa umí regenerovat a omlazovat. Jenže s věkem ubývá, proto je třeba doplňovat je v přijatelné formě. Jaká je ta nejlepší? Hydrolyzovaný kolagen znáte? Představíme vám jej.

 

Co je kolagen?

Někdy možná narazíte na tvrzení, že kolagen je bílkovina. Není to zcela přesné označení, kolagen nemá esenciální aminokyselinu Tryptofan, která umí například rychleji formovat svaly, proto pro fitness nadšence není kolagen tak zajímavý. Zato pro dámy, které si chtějí uchovat mládí, atraktivní je. S věkem našemu tělu ale ubývá, jeho hladina bohužel klesá už po 20. roce. Lze jej ale doplňovat. Tzv. protein živočišného původu se dělí na rybí, hovězí a vepřový. Který je pro nás nejlepší? Ve své přirozené formě ten rybí. Proč je prospěšný? A máme zanevřít na hovězí a vepřový? Rozhodně ne!

 

Jak vybrat nejlepší kolagen?

Rybí kolagen si díky speciálnímu způsobu hydrolýzy uchová množství potřebných aminokyselin a nejlépe se vstřebává do těla. Neznamená to, že byste měli na hovězí a vepřový kolagen zanevřít, jen si vyberte takové, které byly právě onou hydrolýzou upravené. I když je tento proces vyvolán uměle, výsledkem je kolagen, který má menší kolagenní peptidy, jež se lépe vstřebávají do našeho těla. A zde blahodárně pracují, regenerují, uzdravují a omlazují. Nestačí vám pouze kolagen? V suplementech máte k dispozici i výrobky s kyselinou hyaluronovou. V takové formě snižuje hladinu cholesterolu, zlepšuje funkci střev, posiluje paměť a funguje jako prevence před srdečními nemocemi. Také pomáhá spalovat tuk a samozřejmě výrazně omlazuje. I když produkce kolagenu s přibývajícím věkem klesá, ten, kdo ví, po jakém doplňku stravy sáhnout, našel elixír mládí. Hydrolizovaný kolagen.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se