Reklama

Jak vnést do svého života řád

Doporučujeme
22. Aug 2024
45 zobrazení
Jak vnést do svého života řád

Máte pocit, že je váš život neuspořádaný a chcete do něj vnést řád? Zkuste začít maličkostmi a postupně přidávejte další aktivity, které váš život změní k lepšímu. Když do svého života vnesete řád, zjistíte, že máte mnohem víc času na své oblíbené aktivity.

 

Jak začít

Prvním krokem je zjištění, kolik času a čemu ve svém životě věnujete. Zkuste připočítat povinnosti, kam patří práce, starost o domácnost i děti. I když si každý den říkáte, že nemáte na nic čas, možná právě u probírání svých aktivit zjistíte, že přece jen máte prostor na své aktivity. Je jedno, zda je to ráno, když se brzy vzbudíte a nechce se vám už spát, nebo je to večer, kdy už jsou všichni v posteli a vy se ještě cítíte plni energie. Zkuste si na tyto chvíle naplánovat své oblíbené aktivity a vneste tím do svého života řád.

 

Proč chtít řád v životě

Každý z nás má rád v životě jistoty. Ať je to milující protějšek, na který se můžeme v každém okamžiku spolehnout nebo třeba jistá práce. Každý z nás chce pracovat a být za to náležitě odměněn. Stejně tak si například pořizujete členství ve fitness klubu, protože vás cvičení baví nebo chcete konečně udělat něco se svou postavou. Řád v životě nám ukazuje, kam patříme a kým jsme. Zkuste si vytvořit vlastní rituály, příjemné zastavení i v běžném dni, ale všímejte si toho, jak se cítíte lépe, když víte, že vás daný den čeká sálová lekce nebo třeba máte v plánu tři obchodní schůzky, a poté už volno.

 

Pravidelnost

Najděte si příjemné aktivity, které vás baví, a ty opakujte. Zaveďte si doma například sobotní filmové večery, naplánujte si s přáteli páteční wellness, které je součástí vašeho fitness klubu, nebo si dopřejte třeba středy v kině. Na tyto dny se budete těšit, a i když přijdou během ostatních dnů různé starosti a problémy, můžete svou pozornost soustředit na to příjemné, co vás čeká.

 

Čas na sebe

Dopřejte si také čas pro sebe. Může to být půlhodina, kdy ze sebe dostanete stres na běžeckém páse, nebo to třeba může být hodina jógy na sálové lekci, kdy se konečně po celém dni zastavíte. Najděte si prostor, který strávíte jen sami se sebou, se svými myšlenkami, případně v přírodě nebo u knihy. Nemusíte si čas na sebe udělat třeba jen na týdenní dovolené, ale každý den se snažte žít tak naplno, jak jen to jde. Uvidíte, že váš život najednou začne nabírat úplně jiný směr a vám se začne dařit i v oblastech, které vám doposud byly zapovězené. Stačí jen vstát a začít něco dělat. Ideálně hned teď.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se