Reklama

Jak úspěšně prodávat věci přes bazar?

Doporučujeme
11. Sep 2024
348 zobrazení
Jak úspěšně prodávat věci přes bazar?

Pokud se vám ve sklepě, garáži, ale třeba i skříních hromadí nepotřebné věci, potom je na čase nastolit pořádek. Existuje spousta způsobů, jak se takových předmětů zbavit, přičemž jedním z nich je internetový bazar. Snadno a poměrně rychle se spojíte s potenciálními kupci, ale měli byste dodržovat několik zásad, které vám pomohou maximalizovat prodeje.

Zaujměte na první pohled

Základem úspěšného prodeje je dobře promyšlený a atraktivní inzerát, který by měl odrážet kvalitu nabízených produktů. Prodávat pomačkané a ušpiněné oblečení vám nedělá moc dobrou image. Potenciální zájemce přitáhnete kvalitními fotografiemi nepotřebných předmětů a ideálně je nafoťte z různých úhlů pohledu. Stejně tak byste neměli opomíjet ani popis. Sice si říkáte, že ho nikdo nečte, ale když už člověka zaujmete, tak si o daném předmětu i něco přečte. Důležité informace uveďte hned na začátku, a to klidně v odrážkách. První dojem je rozhodující, protože člověk se často rozhoduje během prvních 40 sekund, zda si něco koupí, nebo ne.

Vybudujte si základnu kupujících

Podobně jako v jakémkoliv jiném obchodním odvětví, tak i při prodeji přes bazar je žádoucí porozumět svým zákazníkům. Udělejte si jasnou představu o tom, kdo je váš cílový trh, a tomu přizpůsobte i prodejní styl a komunikaci. Odpovídejte na dotazy, buďte přátelští a otevření, zároveň ale nebuďte vtíraví, protože tím byste kupujícího odrazili.

Ceny správně nastavte a nezapomeňte na propagaci

Správné nastavení cen je jedním z dalších kroků při prodeji zboží přes bazar. Prodejci si často myslí, že nízké ceny automaticky přilákají více zákazníků, ovšem ve skutečnosti jen asi 20 % nákupních rozhodnutí závisí pouze na ceně. Přesvědčte potenciálního kupujícího o hodnotě daného předmětu. Nebojte se stanovit ceny, jež odpovídají jejich hodnotě a času, který jste do nich investovali. Zapomenout nesmíte ani na propagaci, přičemž spousta bazarů nabízí možnost „topování“ inzerce. Čím více budete vidět a slyšet, tím větší šanci máte. S obchodováním je to jako například hraní v online casinu, vždy je nezbytné investovat čas a energii do lidí. Hrací automaty lákají na bonusy a freespiny, vy zase na výhody pro vás už nepotřebného předmětu.

"Varování na konec - pamatujte, že casino hry mohou hrát pouze lidé starší 18 let a jak Ministerstvo Financí varuje, na hazardních hrách může vzniknout závislost."

 

 

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se