Reklama

Jak se poprat s řezáním závitů na CNC strojích?

Doporučujeme
31. Aug 2024
9 zobrazení
Jak se poprat s řezáním závitů na CNC strojích?

Patříte mezi šikovné strojaře, kteří dokážou ovládat nejmodernější CNC zařízení? V takovém případě se dennodenně setkáváte s nějakou výzvou. Mezi nejčastější a nejtěžší úkoly patří řezání závitů. Jak si s ním poradit?

 

Základem všeho je špičkové vybavení

Pokud se bavíme o setinách milimetrů, jedno je naprosto jasné – budeme potřebovat vážně kvalitní a specializované vybavení. Jaké základní druhy závitníků nesmí ve vaší dílně chybět?

Nejdříve se zaměříme na závitníky strojní. Jeho velkou výhodou je schopnost vyřezat závit během pouhého jednoho pracovního chodu. Hodí se spíše pro realizaci méně pevných šroubovic v tvrdších materiálech.

Další důležitou součástí úspěchu jsou závitníky maticové. S jejich pomocí zvládnete vyřezat šroubovici do velmi křehkých materiálů, případně obrobků s tenkými stěnami. Jak je to možné? Průměr těchto nástrojů se totiž rozšiřuje pomaleji než u jiných typů závitníků. Díky tomu namáháte materiál postupně. Ne naráz.

Nezapomínejte ani na tvářecí závitník. Tato pomůcka během své práce nevytváří žádnou třísku. Jak zajisté víte, tak právě třísky mívají na svědomí nepřesnou šroubovici a v nejhorších případech i úplné vylomení nástroje.

 

Objednávejte online a levně

Jen pro pouhé vyřezávání závitů budete potřebovat desítky a desítky nejrůznějších nástrojů. Přesně proto se hodí najít opravdu spolehlivého, rychlého a cenově přijatelného dodavatele.

V tomto ohledu můžeme doporučit třeba oblíbený e-shop nastroje.cz (stačí si rozkliknout výše vložené odkazy). Tito odborníci disponují všemi normovanými typy závitníků, vrtáků, fréz, nožů pro soustružení i dalších položek. Ty expedují do 24 hodin od objednání. Navíc vám sestaví individuální ceník na míru – čím více nástrojů budete objednávat, tím levnější každý z nich bude.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se