Reklama

Jak poznat kvalitní italské víno?

Doporučujeme
25. Aug 2024
35 zobrazení
Jak poznat kvalitní italské víno?

Víte, že Itálie je vinařskou velmocí? Produkuje se zde totiž nejvíce vín na světě, každý region má svoji vinařskou oblast, a tak zdejší vína nabízí širokou škálu chutí a vůní. Kde najdete nejlepší italské víno?

 

Nejlepší italské víno

Je neuvěřitelné, ale italská vína představují až čtvrtinu světové produkce tohoto oblíbeného nápoje. Toskánko, Piemonte a Veneto jsou hlavní regiony, kde se pěstuje a produkuje kvalitní italské víno. Typickým druhem vína je oblíbené Prosecco. Název je odvozen od jména vesnice u Terstu, kde se toto šumivé víno produkuje. Prosecco se začalo vyrábět už v dobách starého Říma a dnes můžete degustovat spoustu typů tohoto vína a rozpoznávat jednotlivé nuance mezi nimi. A znáte Primitivo di Manduria? Jde o purpurové víno, jeho temná barva napovídá, že v něm najdete chutě a vůně lesních plodů, jako jsou ostružiny, borůvky, či černý bez. To vše zraje v dubových sudech, jež dávají nápoji specifickou chuť. Velmi výrazný nápoj ojedinělé chuti, který stojí za ochutnání.

 

Italská vína – kvalitní prodejce

Jestli hledáte kvalitní italská vína, pak se podívejte na nabídku firmy VinoDoc, kde pravidelně obměňují sortiment vín. Majitelé totiž každoročně ochutnávají kousky přímo na veletrzích i ve vinařství samotných a přivážejí tak to nejvybranější z italské produkce. Mají zde vína s vysokou kvalitou za příznivé ceny a své si zde najdou letití znalci vína i laici, kteří tento svět teprve poznávají. Lze si koupit vína pro každodenní příležitost, všechny italské klasiky i raritní a luxusní kousky do archivu. A když jsme u Itálie, tak k vínům patří i vynikající jídlo. Extra panenské olivové oleje nebo balzámové octy nemohou chybět na žádném stole v Itálii. A právě i ty naleznete v nabídce VinoDoc. Přeneste si tak kousek Itálie i k vám domů.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se