Reklama

Jak používat pleťovou masku správně?

Doporučujeme
21. Aug 2024
30 zobrazení
Jak používat pleťovou masku správně?

Pleťová maska dodává naší pokožce více výživy i hydratace, pomáhá regenerovat a zlepšuje její vzhled. Jak ji používat správně, abychom si z jejích účinků vzali co nejvíce?

 

Většinou máme zažitý jeden postup, masku jednoduše naneseme na pleť, počkáme pár minut a pak ji smyjeme nebo odstraníme vatovými tampony. Koncentrované složení pleťových masek může pomoci s čištěním, zklidněním nebo regenerací pokožky, musíme jí však dopřát čas a pleť na ni připravit. Jaké chyby nejčastěji děláme?

 

· Nepravidelnost v používání. Na masku si vzpomeneme nárazově, většinou jen když se někam chystáme a chceme vypadat dobře. Ideální výsledky a skvělý vzhled pleti však zajistí pravidelné používání, při kterém se nemusíme obávat nečekané reakce pleti nebo jejího podráždění.

· Krátká doba působení. Rychle nanést masku, rychle odběhnout zapnout pračku a postavit vodu na kávu, rychle umýt a pokračovat v plnění každodenních povinností. Nenecháme masku působit ani tak dlouho, jak je doporučená doba, naše pleť si tak nestihne vzít vše potřebné. Péče o pleť vyžaduje svůj čas, měla by být spojena s relaxací a klidem. Najděte si svých 15 minut a nechte masku působit, zatímco vy odpočíváte a nikdo vás neruší.

· Nevyčištěná pleť. Předtím než naneseme masku, je potřeba pleť důkladně vyčistit, aby se účinné látky dostaly tam, kde jsou potřeba. Myslete na čistění pleti včas a zbavte ji makeupu i prachu, teprve poté aplikujte masku. Ideální doba pro pleťovou masku je po sprše, kdy je pleť z teplé vody napařená a póry otevřené, účinné látky se tak vstřebají. Samozřejmě lze ale masku použít kdykoli během dne.

 

Masku po uplynutí správné doby působení s ohledem na její typ a konzistenci jemně z pleti odstraňte sloupnutím nebo opláchnutím čistou vodou. Pleť nikdy nedrhněte hrubým ručníkem nebo žínkou, v případě potřeby použijte peeling.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se