Reklama

Introverti mají šťastnější život

Děti, rodina a vztahy
10. Aug 2024
14 zobrazení
Introverti mají šťastnější život

Směje se vám okolí, že jste introvert a nezapadáte do společnosti? Máme pro vás dobrou zprávu - můžete se vysmát vy jim! Dle statistik máte totiž šťastnější život než extroverti.

Být introvertem opravdu neznamená být nudným člověkem. Introvert má přesně naplánovaný svůj den, dělá věci, které ho vnitřně uspokojují a i přesto, má kolem sebe spoustu věrných přátel. Jak je to možné? Introverti totiž nejsou náchylní k tolika nemocem jako extroverti, kteří se o víkendu rádi napijí a vyrazí za zábavou. Navíc jsou vysoce přátelští a milující. Žijí pro svou rodinu a jsou ochotni jí obětovat většinu svého času. Proto jsou introverti také skvělými manželi a rodiči. Umí skvěle naslouchat a správně poradit.

 

Výhody a nevýhody

Nemyslete si, že je introvert podivín uzavřený do sebe. Tato osobnost má spoustu výhod:

  • již od mala udržuje věrná přátelství
  • je nezávislý a flexibilní
  • má smysl pro zodpovědnost a cílevědomost
  • bývá vysoce inteligentní a vzdělaný

Mezi jednu z mála nevýhod introverství patří horší sociální adaptace. Introverti si těžko zvykají na změny, ale pokud se již k něčemu rozhodnou, jdou tvrdě za tím a neohlíží se.

Je na každém, čemu říká "štěstí". Pro někoho to jsou přátele, možnost zviditelnit se. Pro jiné to znamená jistotu domova a věrného partnerství. Je však pravdou, že pokud jste introvert, nic vám nechybí.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se