Reklama

Industriální nábytek ruční výroby. Proč je lepší?

Doporučujeme
28. Aug 2024
27 zobrazení
Industriální nábytek ruční výroby. Proč je lepší?

Kde nakupujete nábytek? V klasických obchodních domech s nábytkem, kde je jeden kousek jako druhý? Ano, můžete kontrovat, že vás to vyjde levněji, ale jaká je jeho životnost? Pár let. Proto je lepší vsadit na ruční výrobu.

 

Nábytek ruční výroby

Jen si vezměte historii. Nemáte náhodou po předcích kousky nábytku jako třeba dřevěné postele, masivní skříně, které přežily generace? Vidíte, i naši prarodiče sázeli na kvalitu, která se osvědčila po desítky let. Tehdy neměli jinou možnost, ale jak vidno, investice se vyplatila. Neexistovaly řetězce s nábytkem, kde byste mohli dostat jednu postel v desítkách variací, neexistovala sériová výroba. Ta však neznamená kvalitu, naopak. Levný zisk si žádá, aby zákazník přišel znovu, tudíž artikly nic nevydrží. Nábytek ruční výroby se dělá od neopracovaného dřeva, prvního šroubku a spoje až po závěrečné lakování. Na vše dohlíží bedlivé oko řemeslníků, které nezastoupí stroje, jež něco přehlédnou. Proto nábytek této kvality vydrží i staletí. Ostatně, umíte si představit, že byste třeba na hradech a zámcích mohli spatřit nábytek z nejmenovaných řetězců dneška? Těžko.

 

Výroba konferenčního stolku a dalšího nábytku

Někdo si řekne, že dřevo je drahé, ale nešetřete. Masivní nábytek proti hojně využívané dřevotřísce vydrží dlouhá léta, protože je jednak bytelnější a máte možnost lepší ochrany než u umělých prefabrikátů. Opravdu kvalitní výrobce si na svých produktech dá záležet, vždyť je to jeho značka. Třeba jen výroba konferenčního stolku mu zabere několik dní intenzivní práce, kdy opracuje surový materiál, vyhladí, přidělá komponenty, zašroubuje, dolakuje a zkontroluje stabilitu, aby ani milimetr nebyl vedle. Osvědčenou firmou je Woodbee.cz, která se zabývá ručním zpracování dřeva a kovu již po tři generace.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se