Reklama

I hlodavci si chtějí hrát. Pořiďte jim hračky pro hlodavce

Doporučujeme
21. Aug 2024
46 zobrazení
I hlodavci si chtějí hrát. Pořiďte jim hračky pro hlodavce

Hlodavce jsme si oblíbili jako nenáročné domácí mazlíčky. Obvykle jsou prvním zvířátkem, které dětem dovolíme. Aby se u nás cítili dobře, potřebují své hračky.

Morčata, křečci, myši, potkani, činčily, zakrslí králíci, pískomilové, burunduci, osmáci ­– to vše projde našimi domácnostmi. Každý z těchto hlodavců potřebuje ke spokojenému životu v zajetí správnou klec, ale i její vybavení, mezi kterým nesmí chybět hračky pro hlodavce. Díky nim se umí zabavit, ustát omezený prostor v kleci, ale též si třeba obrousit zuby, což je důležité přímo pro zdraví hlodavců.

 

Domečky a tunely dopřejí hlodavcům soukromí

Mnozí z hlodavců jsou nočními zvířátky. Proto potřebují přes den soukromí. To jim poskytne krásný dřevěný domeček. Nezlobte se na ně, když se do něj pustí. I k tomu je, aby byl s chutí okousáván. Prostě pak jen jednou za čas pořídíte nový. Pozor ale na domečky, které neodpovídají velikostí vašemu zvířátku. Splašené morče se umí pěkně nepříjemně zaseknout třeba v okénku domečku. Vždy proto vybírejte domeček ve správné velikosti. Domečky mohou být z vhodného dřeva, ze splétané trávy, někdy též plastové a keramické.

Tunely a mosty jsou další zábavou pro hlodavce. Ukrývají se do nich, či na nich vysedávají a sledují okolí. Není nic krásnějšího než třeba skupina osmáků pozorující z klece, co právě děláte. Nejčastěji se však používají ty dřevěné.

 

Křečci i osmáci milují kolotoče

Některé hlodavce fascinuje kolotoč. Zvířátka v něm svedou běhat dlouhé hodiny. Někdy to zkouší i ve dvojici, a to se pak skutečně nasmějete. Pozor však, kolotoč může pěkně drnčet. Pokud u toho sedíte celý den, není to nic příjemného. Tišším než kovový je kolotoč pro hlodavce z plastu.

 

Pro hlodavce jsou hračkou i různé zásobníčky na potraviny

Milují třeba pověšené koule se senem, ke kterým se musí často propracovat drobnými akrobatickými kousky. I jesličky na seno jsou rovněž zábavou, kterou se každý obyvatel klece snaží obsadit především pro sebe.

 

Dejte se na sport se svým králíkem

E-shop Animal-trade.cz vám mezi hračkami pro hlodavce nabídne i takové speciality, jako je třeba výšková překážka pro Králičí hop. Jde o originální překážku pro švédský sport, který je oblíbeným již od roku 1970. Nyní se dostává i k nám a mnoho majitelů králíčků se tomuto sportu začíná věnovat. Tento agility sport pro králíky a jejich majitele začíná mít i u nás silnou členskou základnu.

 

Kombinujte kvalitní koupené hračky s vlastními

Spousty kvalitních hraček pro hlodavce koupíte hotových. Určitě se ale nebojte svým mazlíkům nabídnout i vlastní bezpečné hračky. Nejčastěji je najdete na zahradě či v lese. Ověřte si, co vašemu hlodavci vadí a co ne. Pak můžete jako hračku použít různé vhodné větvičky, oříšky a jinou zábavu, která je pro hlodavce obvykle rovněž k snědku.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se