Reklama

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Doporučujeme
31. Aug 2024
106 zobrazení
Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz.
Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí.
Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvézt výtahem do druhého patra.
Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky.
Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů.
Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce investiční zlato. Ceník v euro je na stránce investičné zlato.
Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott & Rose).

 

Nenakupujte zlato jen tak někde

V Čechách najdete velké množství obchodníků se zlatem. Problémem je fakt, že cena absolutně totožného produktu se napříč prodejci liší o stovky až tisíce korun.

Jako příklad si uveďme nejobyčejnější a nejžádanější gramový slitek ze švýcarské rafinérie Argor-Heraeus. Ten například na webových stránkách pod výše vloženými odkazy pořídíte přibližně za 1 900 Kč. U některých obchodníků za 2 400, 2 500 Kč i více… Jen u takto nepatrného kusu se ceny liší o více než 500 Kč. Nyní si představte, o kolik se liší například u stogramového produktu. Jak je to možné?

Žádná česká mincovna nevyrábí vlastní zlaté slitky ani cihličky. Z toho plyne, že k nám putují ze zahraničí (hlavně ze Švýcarska, případně Německa). Právě proces přepravy je událostí, během níž je možné si uměle navýšit svou marži.

Pokud tedy chcete, aby vaše investice měla smysl, pečlivě porovnávejte nabídky jednotlivých obchodníků a nevěřte jen tak některé. V dnešní online době si takové srovnání uděláte za deset minut. Z dlouhodobého hlediska si tím zachráníte klidně i stovky tisíc korun (ti bohatší z vás miliony).

 

Co nám říká současný vývoj ceny zlata?

Možná jste si všimli, jak se chovají ceny zlata v posledních týdnech – rostou a rostou. Někteří z vás si určitě říkají, že v době takového růstu není dobrý čas na nákup. Zlato je přece „drahé“.

Takové myšlení by bylo správné v případě krátkodobých spekulací, mezi něž patří třeba kryptoměny, IPO, jednotlivé akcie, NFT a další produkty.

V případě typicky konzervativní a dlouhodobé investice je kontraproduktivní a nikam nevede. Vás musí zajímat spíše dlouhodobá výkonnost a předpovědi. Pokud investujete v časovém horizontu třeba třiceti let, události několika týdnů nemají žádný dopad.

Přední světoví analytici navíc říkají, že v blízké budoucnosti překoná zlato současná maxima o několikanásobek.

Chcete tedy čekat na „vhodný čas“? Pak věřte, že takovým počínáním vám nejlepší čas naopak uteče. Tím pádem podstatně snížíte výkonnost své investice.

Místo nesmyslného časování trhu se tedy držte starého dobrého přikupování v pravidelných intervalech, a to nehledě na krátkodobé výkyvy napříč roky. Tato strategie je podložená daty a statistikami jako nejvýhodnější.

Za všech okolností daný postup dodržujte. Budete-li poctiví, na konci předepsaného horizontu si budete moci vychutnat opravdu pěkný majetek (a to téměř bez práce). S jeho pomocí si zajistíte bohatší důchod, koupíte si vysněný rodinný domek, případně přispějete svým ratolestem na start do ekonomicky aktivního života.

 

Proč právě zlato?

Možná se ptáte, proč byste měli investovat právě do zlata. Primárním důvodem je zabezpečení vloženého majetku, stejně jako diverzifikace.

Nikdo z nás totiž neví, co se v následujících letech a dekádách stane. Jen posledních několik roků nám uštědřilo rány v podobě celosvětové pandemie, začátku války kousek od našich hranic, dvojciferné inflace a dalších menších událostí.

Právě v dobách ekonomických pohrom můžeme pozorovat pořádný propad klasických akcií, dluhopisů, kryptoměn a podobných příležitostí. Ty se nezřídka kdy propadnou o více než 60 %. Máte v nich svůj majetek? Pak musíte čekat řadu let na stabilizaci a návrat na původní hodnotu před krizí.

To ovšem neplatí pro zlato. Tento žlutý kov se v osmi z deseti případů chová přesně opačně. Na rozdíl od výše zmíněných produktů totiž začne rychle růst jeho cena. Jedná se tedy o velmi bezpečnou protiváhu zbytku portfolia.

To je ostatně důvod, proč se o tuto investici zajímají nejen miliony investorů po celém světě, ale i banky, a dokonce celé státy. Každý se chce zabezpečit proti nečekaným ranám osudu.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se