Reklama

Efektivní řešení přepravy: potrubní systémy

Doporučujeme
21. Aug 2024
44 zobrazení
Efektivní řešení přepravy: potrubní systémy

Nejen různá nařízení a směrnice, ale také nároky na bezpečnost a čistotu pracoviště nutí firmy uvažovat nad novými řešeními. Potrubní přeprava je efektivní a šetří náklady i čas.

 

Jsme zvyklí, že přijdeme do obchodu a z plných regálů si vybereme vše, co chceme. Málokdy nás napadne, kolik práce za tím stojí a kolik tun surovin se musí denně zpracovat, abychom si mohli koupit vše potřebné. Některé technologické postupy vyžadují mnoho času i energie, a je proto běžné, že se firmy snaží výrobní procesy zrychlit. Suroviny se musí i v rámci jednoho provozu převážet z místa na místo pro další zpracování. Jedná se o stovky palet, které je nutné dopravit k další fázi výrobního procesu, a následně k balicím a expedičním linkám. V mnoha případech dokážou celý proces urychlit potrubní systémy, protože zvládnou během krátkého času přepravit velké množství surovin, což by při převážení palet nebo pytlů zabralo hodně času. Možnosti využití potrubí jsou však mnohem širší.

 

· Přeprava sypkého zboží k dalšímu zpracování, jako je míchání a mixování s dalšími surovinami, přesné vážení do obalu nebo mletí, sekání či další úpravy. V potravinářském průmyslu je pomocníkem potrubí z nerez oceli, které dodrží i přísné hygienické normy. Mouka, škrob, cukr, obilí, směsi koření a čaje, granule a další suroviny se přepraví z jednoho konce výrobní haly na druhý během krátké chvíle. Své využití ale najde potrubí i v dalších odvětvích průmyslu, která pracují se sypkými surovinami.

· Odvod vzduchu s nečistotami a jejich odsávání zajistí potrubí pro vzduchotechniku a filtrační systémy. Bez efektivního odvodu vzduchu se neobejdou lakovny, brusírny nebo chemické závody. Potrubní systémy zajistí odsátí prachu, škodlivin, brusného prášku, olejové mlhy i výparů ze svařování.

· Nízkotlaká přeprava je určena pro snadnější recyklaci a třídění různých materiálů. Vytřídění plastů, pilin, skla, elektroniky nebo polystyrenu zvládne moderní potrubní systém v kratším čase než člověk.

 

U potrubí si nejčastěji vybavíme vodovod, případně ropovod, přeprava potrubím má ale mnohem více variant. Je běžnou součástí velkých provozů a výrobních hal, kde ulehčuje práci a šetří čas i náklady.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se