Reklama

Druhá řada seriálu Hra na oliheň bude! Gi-hun se vrátí, prozradil režisér

Seriály, filmy, kino a TV
23. Aug 2024
42 zobrazení
Druhá řada seriálu Hra na oliheň bude! Gi-hun se vrátí, prozradil režisér

Autor: Netflix

Korejský seriál Hra na oliheň (v angličtině Squid Game) otřásl celým světem. První série vyšla na Netflixu v září letošního roku a okamžitě se stala hitem po celém světě. Podle oficiálních statistik streamovací služby se seriál dostal do úplného popředí, nejen co se týče sledovanosti cizojazyčných seriálů, ale i jako nejsledovanější titul vůbec. Nyní se konečně potvrdilo, že ačkoli to hned tak nebude, fanoušci se mohou těšit na pokračování!

Napínavý příběh plný krve a nečekaných zvratů pohltil miliony diváků, kteří se zatajeným dechem sledovali 456 zadlužených soutěžících, kteří se dobrovolně zůčastnili soutěže o obrovský obnos peněz. Každá úroveň představovuje jednu oblíbenou dětskou hru. Na první pohled by se tedy vše mohlo zdát naivně primitivní. Soutěž má ale jeden nemalý háček - vyhrát může jen jeden a všichni ostatní proto musí zemřít

Hlavní postava Seong Gi-Hun se do hry přidává proto, že potřebuje peníze, aby splatil své dluhy a mohl ještě někdy vidět svoji malou dceru. V soutěži se mu daří, ačkoli skoro v každém kole má namále, a přežívá jen díky vlastní vynalézavosti nebo neuvěřitelnému štěstí. Hodně mu jistě pomohl i Hráč 1, starý a nemocný muž, který byl po celou hru Seong Gi-Hunovým přítelem. Nebo to tak alespoň vypadalo. Na konci se totiž dozvídáme, že to byl celou dobu on, kdo stál za vznikem celé Hry na oliheň, což čekal jen málokdo.

Pokud seriál polapil i vás, už víte, jak to nakonec dopadlo. Přes všechny nečekané události to byl právě hlavní hrdina, komu se jako jedinému podařilo přežít. Slíbené peníze za výhru sice dostal, ale k překvapení všem se v jeho životě vůbec nic nezměnilo - alespoň zdánlivě. 

Mezitím se seriálem táhne ještě jedna linie. Mladý detektiv pátrající po svém zmizelém bratru se v převleku ocitá mezi pořadateli hry. Dozvídá se, že jeho bratr soutěžil v jednom z předchozích ročníků hry, a úplně nakonec, že ji vyhrál, a nyní je to právě on, kdo hru vede. Detektiva sice postřelil, ale v seriálu nikdy nebylo ukázáno, jestli skutečně zemřel. I tohle by tedy teoreticky mohlo mít návaznost v pokračování.

Režisér Hry na oliheň, Hwang Dong-hyukslíbil pro druhou sérii nečekaný zvrat. Změna by se měla týkat právě charakteristiky hlavního hrdiny Seong Gi-Huna. Ten se s diváky rozloučil tím, že si obarvil vlasy na červeno a rozhodl se se do hry podívat ještě jednou. To bylo pro většinu fanoušků nečekané zakončení série. Dalo by se ale říct, že to byl příslib novému životnímu přístupu postavy. Seong Gi-Hun by se měl v druhé sérii vrátit spíše jako odraz toho, co z něj děsivé zážitky ze hry vytvořily. Postava si v průběhu devíti dílů prošla obrovským vývojem, a proto se dá čekat, že si fanoušci budou moci užít ještě o něco agresivnější podívanou.  

Objevují se spekulace o tom, že Seong Gi-Hun zabije čelního představitele hry nebo že se dokonce stane jeho nástupcem v dalším ročníku. Ať už ale tvůrci chystají cokoli, bude nesmírně těžké se vyrovnat vysokému očekávání způsobenému popularitou první série. My už se na pokračování každopádně můžeme těšit, a doufat, že přijde co nejdříve!

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se