Reklama

Dobrý koberec je k nezaplacení

Doporučujeme
25. Aug 2024
20 zobrazení
Dobrý koberec je k nezaplacení

Na podlahu dnes můžete dát ledacos. Výběr je skutečně neuvěřitelně bohatý, avšak i přesto se koberce stále řadí mezi nejoblíbenější podlahové krytiny. Hlavně ty nejkvalitnější modely patří mezi to nejlepší, co si můžete doma nebo v kanceláři na zem položit.

 

Jsou měkké a teplé

I naprostí laikové dnes vědí, co je to plovoucí podlaha. Jak by také ne, když valná část našinců ji má v nějaké formě doma. Nicméně pouze ta samotná nestačí, alespoň ne všude.

V předsíni ji můžete mít holou, stejně jako třeba v kuchyni, avšak do obývacího či dětského pokoje byste měli dát koberec, pokud možno co nejkvalitnější. Na rozdíl od studených vinylových podlah vám totiž nebude při chůzi po tepichu zima.

Je sice pravda, že koberce jsou na údržbu docela náročně. Když ovšem nakoupíte specializované čistící prostředky a budete používat moderní vysavač, vyčistíte skoro všechno. O zbytek se postará čistírna.

Jak již bylo řečeno výše, je potřeba zvolit opravdovou kvalitu, nikoliv podloží, které stojí dvacet korun za metr. Ideální řešením je koupit tepich z orientu.

 

Ruční práce se vždy pozná

Kvalitní perské koberce jsou tou nejlepší podlahovou krytinou, kterou si lze pořídit. Vyrábějí se vždy z čistě přírodních látek, díky čemuž jsou maximálně hebké a udržují si barevnou stálost.

Zároveň jde i o umělecká díla, jelikož se nejedná o žádnou tovární výrobu, nýbrž o ruční práci. Každý kousek je tedy originálem, který nikdo jiný nemá. Za takovou výjimečnost se pochopitelně docela dost platí.

 

Vhodný obchod

Ceny perských koberců běžně začínají i na vyšších desítkách tisíc, což rozhodně není málo. Chcete-li však něco extra, vyplatí se takové peníze investovat. Musíte ovšem nakupovat pouze tam, kde je jistota, že vás nepodvedou.

Za tradiční perské koberce dnes obchodníci vydávají kde co. V obchodech typu Buchara však vždy budete mít jistotu, že nekupujete falzifikát.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se