Reklama

Cvičte efektivně podle typu své postavy

Doporučujeme
22. Aug 2024
34 zobrazení
Cvičte efektivně podle typu své postavy

Nedaří se vám zhubnout přebytečné kilogramy, i když pravidelně cvičíte? Možná jste se nezajímali o typ své postavy a vybrali jste si špatný druh cvičení. Poradíme vám, jak si zvolit správnou aktivitu a zaměřit se na konkrétní problémové partie.

 

Postava ve tvaru jablka

U postavy ve tvaru jablka většinou řešíte problémy s velkým břichem, mohutným hrudníkem a štíhlýma nohama. V takovém případě byste si měli vybrat cvičení podle svých proporcí. Nejvhodnější jsou aerobní aktivity, kam patří například cvičení na eliptickém trenažéru. Ze sálových lekcí si vyberte například tabatu nebo HIIT. Zkuste se vyhnout posilování nohou a raději se soustřeďte na posílení středu těla. Velkým pomocníkem bude také TRX závěsný systém, který vám umožní posílit vaše kritické partie.

 

Postava ve tvaru hrušky

Tento typ postavy patří mezi nejčastější. Tuk se usazuje převážně na hýždích, typ hrušky má také široké boky a úzký pas, případně také malá prsa. Ideálním způsobem, jak změnit tuto postavu k vaší vysněné, je například jízda na rotopedu nebo cvičení na běžeckém páse. Je dobré hledat si typy cvičení, které posilují hlavně nohy.

 

Postava obdélníku

Postava obdélníku je podobná chlapecké postavě, kdy jsou ramena, boky a pas stejně široké. V některých případech se přidává vypouklé břicho a postava je bez viditelných křivek. Abyste hubli rovnoměrně vyberte si cvičení, které se zaměřuje na posílení břicha a celého trupu. Vhodné je například pilates na cvičební podložce, případně power jóga.

 

Postava přesýpacích hodin

Mezi jednu z nejoblíbenějších typů postavy patří přesýpací hodiny. Velký zájem vzbuzuje také u mužů, kterým se úzký pas a velká prsa, včetně širších boků líbí. Své křivky zdůrazníte pokud si vyberte aerobní aktivity na posilovacích strojích, případně můžete vyzkoušet tanec nebo třeba lekce aerobiku.

 

Postava ve tvaru trojúhelníku

Některé typy postavy se podobají trojúhelníku. Typické jsou široká ramena a úzký pas, stejně jako boky. V takovém případě je nutné zvolit cvičení, které posílí hýždě a ideálně zmenší horní část těla. Vyzkoušejte rychlou chůzi, běh, případně posilování na eliptickém trenažéru.

 

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se