Reklama

Co je to kratom ?

Doporučujeme
25. Aug 2024
34 zobrazení
Co je to kratom ?

Kratom jsou usušené a dále zpracované listy z oblasti Indonésie, kde se nachází stromy z kterého se kratomový prášek vyrábí. Tento strom nese latinský název Mitragyna Speciosa. Né každý se s ním už setkal. Jeho oblíbenost roste u nás závratně i tím, že jsi ho zamilovala řada lídí. Těmi skupinami jsou třeba lidé co chodí rádi do posiloven, manažeři různých firem, ale hlavně studenti a starší lidé. Těmto lidem se v souvislosti s kratomem říká "sběratelé kratomu " Někomu to může znít legračně, někdo zase zřejmě vůbec nepochopil jak to myslím.

Když už si koupíte z některého obchodu sáček kratomu, velice často na něm totiž naleznete nápis "sběratelský předmět" Důvodem je bohužel fakt, že kratomové produkty nejsou v Evropské Unii považovány za "potravinu" ani pokud chcete "potravinový doplněk" Některé nařízení Evropské Unie mě osobně přijdou nešťastné. Tím mám na mysli to, že produkt není potravinou ani již zmíněným doplňkem stravy nemohou o něm prodejci v podstatě vůbec nic publikovat.

Prodejci vám tedy mohou napsat odkud kratom pochází, jaké jsou jeho druhy, co kratom obsahuje a to je tak zhruba všechno. Jak už jsem výše napsal. Toto nařízení je naprosto nešťastné, protože lidé chtějí o kratomu vědět více a samozřejmě hledají dál na internetu, kde se akorát setkají s nejrůznějšími mýty a nepřesnými informacemi. Proto je zde má první rada. Pokud už hledáte informace nezůstávejte u prvních třech článků, které na vás ve vyhledávači vyskočí. Věnujte tomu opravdu dostatek času a možná nejlepším řešením je navštívit i zahraniční weby, kde je informací mnohem více a nejsou tak zkreslené jako u nás.

Jen tedy v rychlosti. Kratom se rozděluje na základní tři barvy. Tím je zelená, bílá a červená. Každá barva kratomu vzniká jiným technologickým postupem. Top barva je zelená, v těsném závěsu je bílá a nakonec červená. V nabídce na internetu můžete najít, ale třeba takové zajímavosti jako je třeba černý kratom, zlatý, žlutý atd.

Pokud tedy už máte dostatek nastudováno z jiných zdrojů a chcete se s kratomem seznámit mám pro vás další cenné rady.

První rada: Nekupujte předražený kratom, je to zbytečné vyhazování peněz oknem ven.

Cena se pohybuje okolo 400,- Kč za sto gramů. Někteří prodejci jej prodávají i za osm set.

 

Druhá rada: Raději zvolte prodejce, který má laboratorní testy na obsah škodlivých látek v kratomovém prášku. Rozhodně doporučuji laboratorní testy provedené českými laboratořemi. Testy by samozřejmě neměly být staré. Maximálně tak půl roku. Čím častěji se testy provádějí tím lépe.

Třetí rada: Když už se nějaký prodejce prezentuje tím, že má "nejsilnější kratom" měl by mít k tomu certifikát, který je vystavený na jeho firmu ( jeho jméno )

Hodně zdaru při nákupu kratomu !

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se