Reklama

Chvilku strpení, prosím!

Doporučujeme
20. Aug 2024
29 zobrazení
Chvilku strpení, prosím!

Vánoce, zdraví rodiny a chladné počasí. Neustálý kolotoč, který nám nutí televize, rádia a sousedka od vedle. Řekněte „DOST!“ a dovolte si načerpat novou energii. Najděte si přes den alespoň dvacet minut jen pro sebe a uvidíte, jaké zázraky to s vámi udělá.

 

Čas jen pro sebe. Offline

Opravdu, když se na chvíli odpojíte od sociálních sítí a nastavíte si mobil do leteckého režimu, nedojde k žádné světové katastrofě. Nejste James Bond! Rádio, televize, počítač, chytré hodinky. Velmi často zapomínáme, jak jsme s digitálním světem úzce spjatí a co vše nás ovlivňuje.

 

Odpoutejte se

Zkuste na chvíli zavřít oči a nechat myšlenky, ať si plynou. Nebo si pusťte na chvíli meditační hudbu a dovolte si zapomenout na starosti dne, co vás potkalo a co vás ještě večer čeká. Namyslete si třeba nějakou afirmaci, např. „Tento čas je tady jen pouze pro mě a chci se soustředit na to, co se děje teď a tady.“

 

Co chcete dělat jen a jen vy?

Neplánujte nic dopředu, jen se zamyslete, na co právě teď máte náladu? Jít se projít do lesa, sednout si s knížkou a šálkem kvalitní zrnkové kávy, naložit se do vany? Nebo naopak, možná zavřít oči a nedělat vůbec nic. Uskutečněte každou myšlenku, která vás napadne.

 

Zkoušejte nové věci

Často zapomínáme na děti v nás. Máme rádi vše jasné a rutinní. Občas si proto dovolte i pohrát. Malujte si, zpívejte, tančete. Je vědecky dokázáno, že dospělí lidé, kteří manuálně něco vyrábějí či pracují s hlasem a probudí tvůrčí kreativitu, jsou potom i v běžném životě nápaditější a spontánnější.

 

Udělejte si z toho obřad

Setkávání se se sebou samým je nesmírně důležité. Je proto fajn nápad pořídit si věc, která vám připomene, že se blíží vaše klidná chvíle. Pokud jste spíše introvert a uvítáte ticho v křesle, může to být například elegantní konvička na čaj se šálkem a sypaný čaj. Pokud naopak extrovert a máte rádi dobrodružství, pořiďte si třeba vtipnou vycházkovou hůl.

 

A především - buďte k sobě laskaví pravidelně. Zasloužíte si to!

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se