Reklama

3 tipy, jak vybrat ochranné sklo na iPhone

Doporučujeme
21. Aug 2024
29 zobrazení
3 tipy, jak vybrat ochranné sklo na iPhone

Ochranné sklo má jeden důležitý úkol, a to poskytnout obrazovce smartphonu, respektive tabletu ochranu před poškrábáním a případně i rozbitím. Přitom je velice důležité zachování uživatelského komfortu. Současný trh je navíc rozmanitý a nabízí nepřeberné množství produktů, přičemž některé jsou levné, jiné naopak drahé. V následujících řádcích vám dáme několik tipů, jak vybrat ochranné sklo pro iPhone.

 

1. Vyberte správný typ

Sice vám nabízí Apple příslušenství pro iPhone, nicméně nevěnuje se přímo výrobě ochranných skel. Vybrat si tak musíte od jiných výrobců. V zásadě narazíte na tvrzená skla 2D, 2.5D a 3D. Co to znamená?

2D sklo je charakteristické hranatým zakončením, přičemž pokrývá jen samotný displej, rámeček už ne. Postupně se však od těchto typů upouští.

2.5D sklo je v podstatě stejné jako předchozí varianta, ovšem odlišnosti jsou v zakončení okrajů, které nejsou rovné, ale naopak zkosené.

3D sklo je tím pravým ořechovým, neboť kopíruje celý povrch iPhonu, a tím pádem pokrývá nejen displej jako takový, ale i rámeček. 3D sklo perfektně padne na smartphone, a tak ani nepoznáte, že máte na obrazovce něco nalepeno.

 

2. Zvolte optimální tvrdost

Věděli jste o tom, že ochranná skla mají různou tvrdost? Určuje se stupnicí podle tvrdosti grafitu. Pokud hledáte vskutku tvrdé ochranné sklo, mělo by mít označení 9H. Narazit ale můžete i na klasickou Mohsovou stupnici, ve které jsou kvalitní tvrzená skla označována stupněm 6,5.

 

3. Myslete na tloušťku skla

Závěrem je ještě potřeba zmínit, že ochranná skla mohou mít různou tloušťku. Obecně sice platí, že čím je sklo tlustší, tím je pevnější, nicméně na druhou stranu i těžší. Běžně se doporučuje tloušťka 0,3 mm, tenčí varianty totiž nedokážou tak dobře ochránit před rozbitím při pádu.

Ať už si chcete koupit na iPhone jakékoliv příslušenství, podívejte se do nabídky e-shopu Appleking.cz.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se