Reklama

3 klíčové kuchyňské nástroje, které zjednodušují vaření

Doporučujeme
29. Aug 2024
28 zobrazení
3 klíčové kuchyňské nástroje, které zjednodušují vaření

Ať už rádi vaříte, či nikoli, jistě uvítáte pomocníky, kteří vám zjednoduší celý proces v kuchyni. Víte, jak vám pomohou termohrnek, rýžovar a zmrzlinovač?

 

S termohrnkem nemusíte spěchat

Když se řekne termohrnek, mnozí si představí, že se v něm nosí horká káva nebo čaj. Jenže termo vlastnost funguje i v opačném případě, tedy tehdy, když potřebujete, aby tekutina zůstala ochlazená. Také se vám někdy stává, že třeba uděláte sos, ale než se dodělá maso nebo příloha, sos vystydne? Můžete použít termohrnek. Je tedy pravda, že ten se využívá hlavně proto, abyste z něho pili nápoje, tedy horkou kávu nebo studenou šťávu. Ale co, i to pomáhá, protože v tom shonu kolem hrnců si kávu stihnete leckdy vypít, až když vychladne, a nad párou se zase potřebujete osvěžit chladným pitím.

 

Zmrzlina jako italské gelato

Zmrzka, to je věda. Nejde pouze o to smíchat suroviny a dát nádobu do mrazáku. Krémová zmrzlina má stejnou strukturu v každém místě svého obsahu. Bohužel zejména smetanové směsi mají tendence si sedat, takže ve výsledku z mrazáku pak vyndáte cosi s ledovou krustou. To ale nedopustí zmrzlinovač, s nímž vyrobíte snadno až 800 ml kvalitní domácí smetanové nebo ovocné zmrzliny podle sebe. Bez konzervantů, umělých barviv a dalších umělých látek.

 

Rýžovar pro vynikající rýži

Tak jako si Italové dávají záležet na al dente těstovinách, lpí Asiaté na správné konzistenci rýže. A že těch druhů je! Proto si Číňané, Vietnamci, Japonci atd. berou na pomoc rýžovar. Nemusíte se o nic starat, do varné nádoby pouze nasypete dané množství rýže a podle stupnice na vnitřní straně nalijete vodu dle druhu a množství rýže (dlouhozrnnou, krátkozrnnou, kulatozrnnou, jasmínovou atd.). Kde najdete tyto pomocníky? Mrkněte na stránky TESCOMA, kde je velký výběr příslušenství do kuchyně.

Komentáře

K tomuto příspěvku nebyly přidány žádné komentáře

Přidat nový komentář

Pro přidání nového komentáře musíte být přihlášeni. Přihlásit se